Hvorfor Alternators Fail

En dynamo er ikke den mest strålende tilbehør til en bilmotor, men det er en av de mest konsekvent stresset seg. Dynamoer generelt mislykkes elektrisk før de gjør mekanisk, men uansett hva slags feil kan fortsatt sette deg på siden av veien med et dødt batteri. Symptomene på feil variere avhengig av den spesifikke type av svikt, og det er en rekke grunner for at en feil skal finne sted. Dynamo Basics

En dynamo er en slags miniatyr generator som spinner som motoren fungerer, det er en elektrisk motor som konverterer bevegelsesenergi til vekselstrøm i stedet for vekselstrøm til bevegelse. Generatoren benytter flere dioder for å regulere utgangsstrømmen og å konvertere dynamoen AC-signalet til et likestrøms-signal. Dette DC signal gir strøm til tenningssystemet og for stadig å lade batteriet.
Diode Failure

fleste elektroniske feil oppstå i diodene, som fungerer noe sånt som en- veis ventiler for elektrisitet. Hvis diodene bli varm nok, vil de brenne ut og forårsake et fall i dynamo spenning. Denne nedgangen i produksjonen legger mer belastning på gjenværende dioder, forårsaker dem til å mislykkes i en gjennomgripende effekt.
Dynamo Overbelastning

Alternators produsere mer kraft med økt rpm. Ved lave turtall og under høy belastning, diodene må takle høyere spenning levert av dynamoen automatiske spenningsregulator. Et stort stereoanlegg eller forsterker, kraftige frontlykter og enda elektriske kjølevifter kjøre med motoren på tomgang alle krever mer spenning enn diodene eller AVR kan godt håndtere. Koble fra en eller flere av bilens batteri kabler med motoren i gang kan ha en lignende effekt.
Current Reversal

enveis dioder kan lett overbelastning hvis den utsettes for en gjeldende reversering. Ettersom strøm kun kan gå i en retning, beveger strømmen som går inn i en vekselstrømsgenerator tvinger strømmen til å komme til en død stoppe og manifestere seg som varme i diodene. Dette er mest sannsynlig skje når jump-starte en bil og få batterikablene på bakover. Generatoren kobles direkte til batteriets positive terminalen, plassere den negative jumperen kabelen på denne terminalen vil føre til en strøm reversering og overhengende diode svikt
mekanisk svikt

foringer. og lagrene i dynamo er akkurat som alle andre komponenter er montert på motoren - de vil til slutt slites ut og mislykkes. Overdrevet stramme drivreimer kan akselerere peiling slitasje, men annet enn å løsne dem, er det ikke mye du kan gjøre for å permanent forsinke peiling slitasje. Smører lagrene med litt penetrerende olje kan hjelpe hvis de allerede er slitt og angiveri, men det kan like gjerne resultere i dynamo skade eller brann om oljen skjer for å røre noe varmt.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68224.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer