Slik feilsøker Automobile ladesystem Problemer

The ladesystem av en bil ikke bare holder hovedbatteriet ladet, gir det også nødvendig elektrisk strøm til å drive motoren og tilbehør. Består av et batteri, dynamo og spenningsregulator, kan ladesystemet synes komplisert i starten, men når de blir brutt ned i sine grunnleggende deler, er det en veldig enkel system å forstå. Dim frontlykter, treg spy eller et dødt batteri er sikre tegn på at ladesystemet krever reparasjon. Diagnostisering lading systemproblemer selv vil spare deg for tid og penger. Du trenger
Hjulkile
Metric socket satt
Slip-joint tang
batteri terminal pensel
Digital multimeter med induktiv amp probe
Batterilader
Show Mer Instruksjoner
en

Sett bilen parkeringsbremsen og legg bremseklossen bak det ene hjulet. Inspisere de viktigste batteriet innlegget kabler for korrosjon eller en løs tilkobling. Løsne batterikablene nøtter ved hjelp av riktig størrelse socket og forsiktig fjerne hver kabel fra batteriet. Bruk et par slip-joint tang å lirke batterikablene løs hvis det er nødvendig. Vær forsiktig for ikke å kontakte begge batteripolene samtidig med noen metall verktøy.
2

Rengjør batteripolene innlegg og batterikabelklemmene med et batteri terminal pensel. Sørg for at all korrosjon er fjernet og at innleggene og terminaler er rene og blanke. Erstatte kabel terminalene på batteriet innlegg og strammes nøtter sikkert. Kontroller batteriets spenning med et digitalt multimeter. Plasser svarte ledelsen i multimeter på batteriets negative og den røde ledningen på den positive batteriet innlegget. Drei skiven på multimeter til "VOLT"-funksjonen og lese den angitte spenningen. Batteriet i ro bør lese ca 12,5 volt.
3

Lad batteriet hvis spenningen lesing er mindre enn 12,5 volt. I visse tilfeller, noen dynamo utstyrte biler bruker positive bakken elektriske systemer. På positive-bakken kjøretøy, fortsette med ladingen normalt som alle tilkoblinger er på batteriet og ikke kjøretøyets ramme. Koble den sorte ledningen til batteriladeren til batteriets negative. Koble den røde kabel til batteriladeren til den positive batteriet innlegget. Plugg batteriladeren inn i en standard 120-volts stikkontakt og slå laderen til den laveste innstillingen. Lad batteriet i fire timer. Hvis laderen er utstyrt med en automatisk tidtaker, sett den til "Normal Charge." Kontroller batteriets spenning når den automatiske ladingen er fullført eller etter fire timer, hva som kommer først. Hvis batteriet fremdeles leser mindre enn 12,5 volt, er batteriet dårlig og må skiftes ut.
4

Sjekk strammingen på dynamo. Generatoren er et beltedrevet tilbehør plassert på fronten av motoren. Generatoren er identifisert ved en eller flere elektriske forbindelser for de bakre og åpen kjøleribbene på forsiden gjennom hvilket interne ledninger kjerne kan sees. Noen biler har et eget belte for dynamo og noen har en enkel serpentin belte som kjører alt tilbehør. Sørg for at beltet er stramt mot dynamoen skivene ved å forsøke å vri hjulet for hånd. Hvis du kan flytte skivene for hånd da beltet krever innstramming. Rådfør deg med bilens brukerhåndbok for å finne ut hvordan denne justeringen er laget for din modell.
5

Start motoren og ta den med til normal driftstemperatur. Plasser svarte ledelsen i multimeter på den negative batteriet innlegget. Plasser den røde ledelsen i multimeter på den røde tilførsel ledningen på baksiden av dynamoen boliger. På noen dynamoer wiren er festet til en enkelt stolpe med et 10 mm mutter, på andre dynamoer det er en multi-leder plastklips. Kontroller for et minimum på 12 volt ved den røde forsyningsledningen. Hvis det ikke er spenning til stede på ledningen, så er det et problem med den smeltbare link. Den smeltbare link er normalt en tung rød eller svart ledning festet til den positive pol. Du vil se en bule der koblingen er plassert. Den smeltbare link vil brenne igjennom når et overskudd av strømstyrken i kretsen avføles og derved forebygge et ledningsnett brann. Hvis smelteledd er aktivert, se etter ledninger shorts, nakne strøm ledninger eller andre skader på ledningsnettet. Reparere eller erstatte smelteledd.
6 p Med motoren fortsatt kjører, sjekk for minimum 14,5 volt på batteripolene ved hjelp av multimeter innstilt på "Volt". Klem induktiv amp sonden av multimeter rundt den store røde batterikabelen og vri multimeter skiven til "Amp"-funksjonen. Slå på high-beam frontlykter og observere multimeter lesing. En god dynamo vil vise om lag 25 ampere eller mer med motoren på tomgang og alle kjøretøy tilbehør på. Hvis avlesningen er under 5 ampere ved tomgang, da dynamoen må repareres eller erstattes.
7

Sjekk spenningsregulator for forsvarlig drift. Noen spenning eller strømstyrke leser ikke innenfor spesifikasjoner, eller opplesninger at drift når bilen er i gang, indikerer et potensielt problem med spenningsregulator. De fleste dynamoer har interne regulatorer som ikke kan repareres eller erstattes bortsett fra dynamoen. Andre kjøretøy dynamoer har eksterne regulatorer festet til brannmur eller en fender inne i motorrommet. Bytt ut regulatoren på biler med eksterne regulatorer hvis i trinn 6 ladespenningen går over 15 volt eller svinger fra 12 til 18 volt med en endring i motorturtall. Bytt bare dynamoen hvis spenningen ikke klatre over 12,5 volt på en motor rpm eller hvis dynamoen svikter strømstyrken test.
8

Sjekk motoren bakken stroppen for pauser og korrosjon. Motorkjøring stroppen er vanligvis plassert i bakkant av motoren og er festet til brannmuren. Inspisere under panseret ledninger for brudd, rakner og dårlig allmenntilstand. Reparere eller erstatte dårlige ledninger etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67288.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer