Hvorfor Klimaanlegg Fordampere Freeze?

Luftkondisjoneringsanlegg er apparater eller komponenter som finnes i boliger, bygninger eller kjøretøy for å kjøle ned temperaturen. Bruken av disse enhetene kommer med problemer. En av disse problemene kan komme fra klimaanlegg 'fordampere. Fordamperspiralen kjøler den varme luften som strømmer gjennom denne komponenten. Fordamperen

Hver klimaanlegget har en fordamper, selv kjøleskapet i ditt hjem er en type klimaanlegget. Fysikken i en fordamper er enkel. Tenk deg svømme i et basseng, og deretter komme ut av vannet. Vannet på kroppen din begynner å fordampe fra varmen, som kjøler deg ned. Fordampningen av vannet trekker varmen bort fra kroppen din. Tenk deg å sette ned et glass iste ut i solen. Etter en stund begynner utsiden av glasset til å svette, og vann samler rundt utsiden av glasset. En tilstand som dette kalles kondensering. Klimaanlegg fordamperen anvender prinsippene for fordamping og kondensering for å kjøle den temperaturen i en utpekt kabinett. Når disse prinsippene blir avbrutt, kan frysing eller frost utvikle.
Luftfilter

Air blåser gjennom fordamperen og blir avkjølt, deretter sendt gjennom ventilene i ditt hjem eller bil for å kjøle ned kabinettet. Når luftstrømmen er begrenset, vil fordamperen falle under frysepunktet, forårsaker den til å fryse opp. Kontroller luftfilteret som fører til fordamperen, og rengjør den om nødvendig. Luftfilteret blokker skitt og rusk kommer inn i fordamperen. Når for mye skitt og rusk bygger seg opp på filter, luftstrøm fra viften til fordamperen blir blokkert.
Intake Valve

fordamperen har et inntak ventil hvor luften blir skjøvet eller blåser inn i fordamperspiralen. Inntaket ventil kan tette og hindrer luft strømmer inn i fordamperen, forårsaker fordamperen å fryse. Sjekk inntaket siden av fordamperen og rense skitt eller rusk som har bygget opp i eller på ventilen. Bruk riktig type rensevæske og børster for å sikre at ingen skade er gjort til inntak ventil. Ved hjelp av en stålbørste vil skade fordamperen coil.
Blower Motor

viftemotor presser luft til fordamperen slik at luften kan kjøles og sendes ned på viftene. Når en blåser motor svikter, vil ikke blåses luft eller skjøvet inn i fordamperen. Fordamperspiralen temperaturen vil falle under frysepunktet. Etter at fordamperen er temperaturen synker, vil fordamperen fryse opp og ikke fungere ordentlig. Sett på viftemotor å korrigere denne air-condition problem.
Termostat

En defekt eller skade termostat vil føre til at fordamperen å fryse. En termostat styrer temperatur innstillingen av et klimaanlegg. Hvis termostaten er satt for lavt, vil fordamperen må jobbe hardere for å kjøle luften til den lave temperaturen. I biler, har termostaten en begrenset setting, men en termostat for en bolig kan settes på en lav innstilling. En lav innstilling vil kalle på fordamperen å fortsette å kjølig luft og til slutt fryse.
Kjølevæske

lav kjølemiddel eller freon vil føre til at fordamperen å fryse. Kjølevæske opprettholder fordamperen trykk, som styrer temperaturen i fordamperen. Når kjølemiddelet er lav, faller trykket. Hvis trykket synker, vil fordamperens temperatur slippe å kompensere for det lave trykket. Når fordamperen temperaturen synker til under frysepunktet, vil det fryse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68219.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer