Hvordan sjekke OBD koder for en 1999 Chevy S10

For å bekjempe risikoen for forurensning forbundet med driften av forbrenningsmotorer i biler, On Board Diagnostics ble innført for å standardisere systemer som brukes til å overvåke effektiviteten av bilens utslipp kontrollsystemer. Innen 1996, forlot alle nye Chevrolet S-10 lette lastebiler forsamlingen anlegget med den nye OBD II standardisert diagnostisk system installert i samsvar med "SAE utstedelse J 1979." Dette systemet ikke bare overvåker utslipp kontroll og alle relaterte systemer, men også registrerer relevant informasjon rundt en check engine lys-opplysende hendelsen. Henting av data lagret av motorkontrollmodulen via OBD II tilkobling port kan hjelpe finne årsaken til en check engine lys. Du trenger
OBD II scan verktøy
OBD II kode notering programvare
Vis flere instruksjoner
Driving Cycle
en

Slå tenningen helt av og la motoren avkjøles til romtemperatur - under 122 grader F.
2

Start S10 og la den sitte på tomgang i ca tre minutter med klimaanlegget og bakvinduet defroster på <. br>
3

Slå av klimaanlegget og bakvinduet defroster.
4

Accelerate til 55 mph, med 50 prosent gass. Opprettholde denne hastigheten i tre minutter.
5

Fjern alle press fra gasspedalen og la lastebilens hastighet redusert til 20 mph. Ikke bruk bremsene til å hjelpe til hastighetsreduksjon. I tillegg, hvis bilen er utstyrt med en manuell girkasse, ikke kople ut clutchen.
6

Accelerate til 55 mph på nytt, med 75 prosent gass. Igjen, opprettholde denne hastigheten i tre minutter.
7

Decelerate igjen til 20 km /h uten hjelp av bremsen eller ved bruk av kløtsjen. Hvis batteriet har vært frakoblet nylig, gjenta akselerasjon syklus fem ganger for å hente nøyaktige katalysator data.
Kode henting
8

Slå tenningen helt av og koble skanningen verktøyet forbindelse pluggen til S10 er OBD II tilkobling port. Det ligger under dashbordet på venstre side av rattstammen.
9

Vri nøkkelen til "ON" uten å starte bilen. Skanningen verktøyet vil bli aktive.
10

Velg "MIL Lamp Status" for å finne ut om check engine lyset skal være opplyst. Dette feilsøker en defekt check engine lys indikatorlampe.
11

Velg "Lagrede Codes" eller lignende menyvalget på scan verktøy og registrere koder, om noen, som vises. Sammenligne kodene vises til koden notering på programvaren som følger med skanning verktøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68218.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer