Auto Diagnostic Scan Tools

"check engine" advarsel lys på dashbordet i bilen eller lastebil vises når som helst elektronisk kontrollmodul rapporterer et problem i noen av bilens mekaniske komponenter. "Check Engine" light er et signal til bileiere at det er et problem med bilen sin som må repareres. Diagnostiske Scan Verktøy

Diagnostic skanneverktøyene har vært i bruk i mer enn tjue år. Før 1996 hadde alle de forskjellige bilprodusentene sin egen diagnostisk utstyr og koder som var unik for sine kjøretøy. Dette betydde at bare en Ford strekkodeleser kan lese Ford feilkoder. Kodeleserne var uoverkommelig dyrt for de fleste bileiere og mange verksteder, noen ganger koster oppover på $ 2000, og vil bare fungere på noen biler. I 1996 bestemte EPA at alle biler og lastebiler som selges i USA måtte dele den samme generelle datamaskin-grensesnitt, en, d igjen, alle bruker samme datamaskin diagnostisk utstyr. Derfor ble dagens kodesystem født.
OBD II

Den andre versjonen av On-Board Diagnostic system, kalt OBD II, finnes i alle biler og lastebiler produsert i USA siden 1996. Alle de elektroniske systemer og sensorene i bilen eller kjøretøyet blir drevet av bilens drivverket kontrollmodul (PCM), som er kjøretøyets datamaskin. Når PCM sanser et problem med noen av de hundrevis av sensorer og komponenter Den overvåker eller kontroller, utløser det "Check Engine" light, ellers kjent som Indikatoren. Datamaskinen logger også en feilkode i minnet som samsvarer direkte med funksjonsfeil. På grunn av OBD II standard system, kan kodene så skannes og hentes med alle OBD II diagnostisk skanneren.
Skanning for Codes

OBD II-koden lesere er relativt billig og allment tilgjengelig nå. De billigste modellene selge for mellom $ 20 og $ 40 dollar på de fleste auto deler butikker. Bildelforretninger også vanligvis tilby gratis diagnostiske skannetjenester hvis du kjører bilen til deres plassering. Skanneren vil bli koblet opp til PCM og bilen vil bli skannet for feilkoder. En eller flere koder kan bli funnet av koden leseren.
Lese feilkoder

Feilkoder kommer i både generisk og produsent-spesifikke formater. Den enkleste måten å finne ut hva feilkoden er koblet til hvilken del er å slå det opp i vanlig tilgjengelige lister over koder. Disse listene over feilkoder betydninger er tilgjengelig hos din lokale deler butikken og på internett, og grunnleggende kode betydninger vil komme med din kode leser hvis du kjøper en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67851.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer