Hva er årsakene til Squishy Bremser på biler?

"Squishy", "klissete" eller "svampete" er ord som ofte brukes av sjåførene når de beskriver en brems problem. Pedalen skal alltid føle seg fast, med et sikkert grep på bremsene når den brukes. Hvis pedalen føles "svampete", bremsene ikke fungerer som de skal. Dette må rettes opp umiddelbart, siden bremsekraft er avgjørende for en bilist sikkerhet. Luft i systemet

Air i hydrauliske bremseslanger er en vanlig årsak til svampete bremser, ifølge teknikere på Randal Racing. En bremse-systemet er avhengig av hydraulisk væske, og ingen luft må være i systemet. For å eliminere luften, en prosedyre som kalles blødning bremseslanger må utføres.
Brake Lines

bremseslanger er stålrør. Over tid kan rust utvikle seg på linjene. Dette gjelder særlig for biler som er drevet i kystnære områder eller i nordlige klima, der salt er spredt på veiene. Rust "spiser bort" på slangen og veggene i rørene kan bli tynt papir. Til slutt, pinhole lekkasjer utvikle, reduserer det hydrauliske trykket i bremseslanger. Inspisere bremseslanger og se etter områder med kraftig rust. Inspisere områdene rundt linjene og se etter våte flekker. Dersom det oppdages lekkasjer, vil bremseslanger må skiftes.

Calipers

Bad plate-bremsekalipere kan gjøre en bremsepedalen føles svampete. Korrosjon kan bygge seg opp inne bøylen, forårsaker den interne stempelet å lekke bremsevæske. Hvis en tykkelse mistenkes, bør den testes av en kvalifisert mekaniker.
Wheel Ballonger

Mange biler har skivebremser på forhjulene og trommelbremser på baksiden hjul. Bad hjulet sylindere i en tromme-bremsesystem kan også gjøre pedal føler svampete. Innvendig korrosjon kan føre stemplene til å lekke bremsevæske, og reduserer det hydrauliske trykket. De tromme-bremsesylindrer også bør testes av en mekaniker.
Hoved Sylinder

master sylinder også kunne være årsaken til svampete bremser. Det er hjertet av bremsesystemet, og på grunn av slitasje eller alder, kan det være å gi ut. Fluid kunne lekke rundt stemplene, i stedet for å gi press på hjulet sylindere og kalipere. Det er viktig å få systemet sjekket ut av en kvalifisert tekniker fordi en feil master sylinder kan føre til at bremsene svikter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65762.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer