Vil Bad Sjokk påvirke styringen?

Hele vekten av en bil ramme og kropp henger over hjulene med fjærer. Vertikal bevegelse uavhengig av hjulene er nødvendig for å opprettholde kjøretøyets vei trekkraft og posisjon, uavhengig av drivende overflateuregelmessigheter. Uten noen metode for å kontrollere våren anstrengelser, ville en bil fortsette dupper lenge etter noen overflaten brudd ble påtruffet. Støtdempere begrense slik fleksing og begrense andre våren kvaliteter som kan påvirke styringen av et kjøretøy. Sprette av unse

Når en fjær er komprimert, pleier det av naturen for å presse mot komprimere last, eller vekt. I bilindustrien, prøver våren til returen til en normal høyde, kalt kjørehøyde. Fremdriften av frastøtt last bærer det utover kjørehøyde, og lasten er avledet. Retur Belastningstregheten i motsatt retning komprimerer fjæren forbi normal høyde, og prosessen fortsetter inntil fjæren styrke overvinner fremdrift av massen. Tid og distanse av en fjær i retur til den opprinnelige tilstanden er frekvensen for denne våren. Styrke priser og frekvenser av fjærer er nøye kalibrert av design for å gi de ønskede egenskapene for en bestemt applikasjon. Støtdemper evner er tilpasset disse spesifikke våren priser.
Sjokkerende atferd

Støtdempere redusere våren svingninger til hjelp i rask, returnerer selv til normal kjørehøyde. Et kjøretøy med svake eller defekte sjokk kan overføre vekt belastning for og akter, eller fra side til side, avhengig av kjøring overflaten abnormiteter. Vinkelrette uregelmessigheter, for eksempel jernbaneskinnene eller fartsdumper ville føre forut og akterut overføringer til å skje. Under bakovervendte vektskiftninger, reduserer belastningen avlede forhjulene våren kraft, og trekkraft på forhjulene er redusert. Styrekorrigering er overdrevet av den påfølgende foreward vekt skift, og bilen krever konstant styring justeringer for å opprettholde et lager.
Side Jobs

Hovedtyngden av vekt av et kjøretøy flyttes til utsiden av et hjørne når avrunding en bøy. Det skjeve av legemet og rammen er referert til som "roll". Andre suspensjon komponenter kan være på plass for å minimere roll, men skikkelig støtdemper funksjonen grunnlag av slike enheter, og avgjørende for deres prestasjoner. Rull med et vanlig kjøretøy nivåer som kjøreretningen retter, og rattet går tilbake til midtstilling. Uten skikkelig støtdemping, fortsetter roll forbi nivået punkt. Vekten overfører til grunn våren returen, og nedbøyning. Korrigerende tiltak er gjort med rattet forsterke sidelengs svingninger. Bilen utvikler en svaie i motsatte retninger som vekten skifter gjenta.
Rocks og Rolls

Bone-risting støt produseres når en fjær komprimerer raskt, kalles jounce. Gode ​​støtdempere bufre plutselig komprimering litt for å lette foruroligende effekter jounce har på suspensjon komponenter og i bilen. Riktig sjokk ytelse hindrer også svaie oppstår på motorvei-hastigheter, når aerodynamiske krefter kan forårsake rocking bevegelser av en løst suspendert kjøretøy. På ujevne underlag, som grus, støt stabilisere hjulet spretter som ellers kan sette en uregelmessig rytme. Styring innganger ment å kompensere for mangelen på trekkraft kan bidra til å påvirke og rull til et punkt der retningskontroll er tapt. Bytt ut slitte støt med de designet for det aktuelle kjøretøyet for å opprettholde optimal kjøreegenskaper og ri kvaliteter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68702.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer