Slik kontrollerer du toppakning på en 1988 Toyota Camry

The Toyota Camry gjorde sin debut sent på 1983 årsmodell. 1988-modellen var tilgjengelig som enten en sedan eller stasjonsvogn, og motoren valg var en 2,0 liters firesylindret eller 2,5 liters sekssylindret konfigurasjon. Erfarne hjem mekanikk finner sjekke tilstanden på toppakning en ganske enkel oppgave, uavhengig av motortype. Gitt en alder av '88 Camrys som fortsatt er på veien, vil eierne gjøre det bra å sjekke sine head gaskets for potensielle problemer. Instruksjoner
en

Se etter toppakning lekkasjer. Parkere Camry og åpne panseret. Finn skjøten mellom topplokk og motorblokk. Se alle rundt leddet, sjekke nøye for motorolje eller kjølevæske lekkasjer. Lekkasjer i dette området indikerer en svikt i toppakning eller feil moment hodet bolter.
2

Se etter røyk i eksosen. Eksosen fra en godt avstemt motor vil være usynlig, bortsett fra en liten mengde vanndamp mens motoren varmes opp. Start motoren og se på de avgassene som kommer ut av eksosrøret. Hvis det vises blå røk det vil si motoroljen lekker inn i ett eller flere av motorens sylindrer, som i sin tur kan være resultatet av en toppakning svikt. Hvis du ser hvit røyk, betyr det kjølevæsken lekker inn i en eller flere av sylindrene, som er nesten helt sikkert et resultat av en toppakning fiasko.
3

Sjekk for lys farget skum i motorolje. Parkere Camry og slå av motoren. Åpne hoo. Trekk ut peilepinnen for oljenivå. Se nøye på oljen på enden av staven for å se om det er et lysebrunt skum er tilstede. I så fall tyder dette på kjølevæsken lekker gjennom toppakning inn i olje strømningspassasjer av motoren.
4

Se etter olje i kjølevæsken. Parkere Camry og la motoren avkjøles i minst 30 minutter. Åpne panseret og fjern radiatorlokket. Se ned gjennom åpningen i kjølefluidet. Det bør være i grønnaktig farge. Hvis det ser brunlig, eller hvis du ser fet ser avskum eller skum på overflaten, betyr det at oljen lekker gjennom toppakning til kjøling strømningspassasjer av motoren.
5

Se etter avgassene i kjølefluidet. Parkere Camry og la motoren avkjøles i minst 30 minutter. Åpne panseret og fjern radiatorlokket. Start motoren og la den varmes opp til termostaten åpner og du kan se den kjølevæsken sirkulerer gjennom radiatoren. Se nøye etter bobler av motor avgassene i kjølevæsken. Hvis den finnes, disse boblene indikerer at avgassene er lekker ut av ett eller flere av sylindrene gjennom toppakning og inn i kjølesystemet strømningspassasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66322.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer