Slik kjører On-Board Diagnostics for en 1991 Ford Tempo

I 1996, On-Board Diagnostics (OBD) ble standard for personbiler og lette lastebiler. Før den tid skilte kjøretøy diagnostikk etter merke. Ford-biler brukes et system som heter Electronic Engine Control (EEC), og 1991 Ford Tempo bruker den fjerde generasjonen av dette systemet (EEC-IV). En OBD-II skanner kan ikke benyttes på 1991 Tempo, men det er kodelesere for EEC-IV biler. Det er også en billigere metode som utelukker skannere alle sammen. Bestemme hvilke å ​​bruke er et spørsmål om bekvemmelighet. Hvis du trenger å diagnostisere Tempo ofte, kjøpe en skanner er trolig en god idé. Du trenger
EEC-IV kode leser
Byglingstråd
Pen
Papir
Vis flere instruksjoner
Med Code Reader
1

Ta kontakt koden leserens bruksanvisningen. Slik bruker du en kode skanner ligner i ånden på tvers av merker og typer, men de bestemte deler av prosessen er det forskjell. Eldre code skannere, for eksempel, trenger en leder festet til Tempo batteri. Nyere som ikke gjør det. Også bokmerke sidene som inneholder EEC-IV problemer kode definisjoner.
2

Pop Tempo hette. Du er ute etter en to uttak. En er sekskantet og kalles "Self Test Outlet." Den andre er en mindre en rett ved siden av den som bare har ett spor. Dette er "Self Test Input". Koble koden leseren til begge disse. Hvis koden leseren har en ledelse som må kobles til Tempo batteri for strøm, fest den til den positive terminalen.
3

Slå av klimaanlegg. Sett på parkeringsbremsen og skifte opp sendingen i park eller nøytral. Varm opp motoren til den gjennomsnittlige driftstemperatur. Slå av motoren, men la nøkkelen i tenningen.
4

Vent 10 sekunder. Vri nøkkelen til å drive elektriske systemet, men ikke start motoren.
5

Tilbake til motoren og slå koden leseren på. Hvis leseren har en LED-skjerm, kan du lese kodene, og tast inn kommandoer. Hvis du har en billigere leser, må du kanskje regne blinkende lys (se slutten av § 2 om hvordan du skal tolke blinker).
Uten kode Reader
6 < p> Aktiver parkeringsbremsen, skifte til nøytral eller park, og slå av air condition. Sveiv motoren og la den gå i 10 minutter eller til den når normal driftstemperatur. Slå av motoren.
7

Pop panseret og se etter Tempo seks-sided selvtest stikkontakt og innspill. Koble de to med en jumper wire.
8

Gå tilbake til førersetet. Slå på Tempo elektriske system, men starter ikke motoren.
9

Se check engine lys. Det vil begynne å blinke koder på deg. EEC-IV koder er enten to eller tre sifre. Det vil være små pauser mellom Kodenumrene og lengre pauser mellom hele problemer kode sekvenser. For eksempel vil kode 15 innebærer check engine lyset blinke en gang, etterfulgt av en kort pause, deretter fem blinker.
10

Consult internett for kode beskrivelser, siden du ikke vil ha en kode leser for å konsultere. Det er generiske områder som arkiv EEC-IV koder og deres beskrivelser (se Ressurser).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66177.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer