Hvordan bruke Magnaflux Dye Penetrant

Magnaflux dye penetrant er en ikke-destruktiv testmetode for å bestemme om en metallisk komponent har en rekke overflaten feil. Den kan brukes til å sjekke for fine overflaten sprekker som ellers er usynlige for det blotte øye, samt porøsitet, kalde stenger, varme tårer og andre avstøpning defekter. Den primære fordelen med fargestoff penetrant inspeksjon er at den kan gjennomføres uten bruk av store og dyre spesialiserte maskiner som vanligvis kreves for de andre varianter av ikke-destruktiv testing. Du trenger
Dye penetrant spray
Developer spray
No-rester fettløsende væske
rene filler eller frottémorgenkåper håndklær
Stiff børste
Vernebriller
Hansker

Vis flere instruksjoner
en

Rengjør den delen som skal inspiseres grundig med fettløsende væske. Force smuss og skitt ut av vanskelige å nå områder med en stiv børste som er mykere enn den delen. Bruk en ståltråd børste på jernholdige komponenter og et naturlig eller syntetisk fiber børste på aluminium og magnesium komponenter. Bruk en ren klut for å tørke den del så mye som mulig. La resterende løsemiddelet fordampe i et åpent område uten tennkilder og se etter eventuelle gjenværende støv. Gjenta dette trinnet hvis noen rusk gjenstår. Fjern eventuell beskyttende maling eller lakk fra den delen som dette vil også påvirke resultatene av testen.
2

Bruk spray kan av penetrant dye å fullstendig dekke overflaten av delen. Gjenta rengjøringen hvis fargestoffet ikke overholder visse områder av den delen som fortsatt kan ha en olje eller fett film. Let penetrasjonsmiddelet infiltrere inn i overflaten av den del i opptil 30 minutter. Hvis penetrant tørker helt, vil en ekstra lett spray strøk være nødvendig før du går videre til neste trinn.
3

Tørk penetrant av overflaten med en annen tørr rent håndkle. Spray løsemiddel sparsomt inn håndkleet til fukter det å bidra til å fjerne gjenstridige tørket penetrant. Sørg for at håndkle ikke er for våt, da dette kan vaske penetrant ut av eventuelle sprekker eller defekter. Håndkleet bør ikke la noen rester eller spor av løsemiddel umiddelbart etter at den har passert over en overflate.
4

Rist sprayboksen av utbygger kraftig i opptil 60 sekunder. Hold sprayboksen 8 til 12 inches bort fra den delen og prøve å dekke bare små områder av gangen. Spray utvikleren lett over overflaten på delen inntil en tynn, jevn, blek hvit film produseres over hele overflaten. Se den delen som utbygger tørker.
5

Inspiser den utviklede delen overflater. Defekter vil fremstå som lyse røde linjer eller punkter. Større og lysere flekker som fortsetter å vokse over tid indikerer mer omfattende eller dype defekter under. Deler uten noen defekter kan nå brukes på nytt. Rengjør alle deler som skal gjenbrukes med løsemiddel og en fille.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65148.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer