Hva betyr en Service 4 Wheel Drive Lys på en 2000 GMC Jimmy?

The 2000 GMC Jimmy var en av den første generasjonen av GMC Kjøretøy hvor firehjulstrekk kunne engasjeres gjennom dashbordet knapper som er knyttet til skifter og elektroniske kontroller i stedet for den gamle skolen, gulvmontert bryter. Som eldre modell firehjulstrekkere, trengte SUV å være inaktiv når girene ble flyttet fra to-wheel til firehjulstrekk og det ble anbefalt at firehjulstrekk ikke være engasjert mens på tørre asfalten. Systemet endret seg noe i begynnelsen av 2000-tallet som GMC redesignet sin linje av lastebiler og SUVer. Varsellys Vis

GM 4WD varsellys normalt komme på kort i noen sekunder når bilen er slått på og når du flytter mellom 2WD og 4WD. Men de er ikke lys som signaliserer en tid for rutinemessig vedlikehold. Hvis de kommer på når du kjører, eller kommer inn og deretter begynte å blinke, kan det signalisere en rekke potensielt alvorlige forhold som trenger oppmerksomhet.
Unnlatelse av å engasjere

lys skal skinne i flere sekunder når skifter fra 2WD til 4WD. Hvis lyset bare blinker kort, er det signaliserer bilen lyktes ikke i å skifte gir. Dette kan signalisere en feil posisjon sensor i encoder motor.
Feil Forsøk på å skifte til 4WD

Blinker vil oppstå hvis du forsøker å flytte i en måte som ikke er tillatt, for eksempel prøver å skifte til 4WD når bilen er i bevegelse. Å kunne skifte gir, må Jimmy enten stoppet eller i nøytral. .
Programvarefeil

software feil er ganske vanlige problemer som disse kjøretøyene aldre. Varsellyset vil vises når overføringen tilfelle kontroll modul (TCCM) programvare er sviktende. Dette vil kreve utskifting av TCCM
Aktuator Failure

aktuator i fremre differensial kan være klistret og må byttes ut. Sjekk alle vakuum slanger for lekkasjer. Sjekk også aktuatoren seg til å se den kabelen trekker akselen coupler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68228.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer