Årsaker til Burning Eksos ventiler

Det er alle slags måter å drepe en ventil, og de fleste av dem - som cracking, fordreining, flassing og pitting - har å gjøre med varmen. Mens brente eksosventiler har faktisk ikke tok fyr og "brent", de er sagt å ha brent når de har mistet sin evne til å forsegle kammeret gjennom noen form for termisk skade. Men, i noe så delikat og komplisert som en motor, kan denne typen lokal overoppheting skje for en rekke årsaker. Heat Elimination og skader

Ventiler, spesielt eksos ventiler, bli veldig varmt. Eksosventiler plukke opp det meste av varmen mens de er åpne, når tusen-graders avgassene komprimere og flyter rundt dem. De felle omtrent 75 prosent av den varme inn i topplokket gjennom ventilsetet når ventilen er lukket. Overskuddsvarme i ventilen vil skade metallets krystallinske matrise, forårsaker sprekker som varierer i omfang fra mikroskopiske til visuelle. På det minste nivået har du pitting og erosjon, etterfulgt av biter av metall avflaknet og store visuelle sprekker i ventilene. Slike skader fører ofte en kaskade effekt for å mislykkes, siden ventilen eller setet mister sin glatthet og areal og dermed dets evne til å overføre varme.
Tid and Wear

eksos ventiler ansikt slitasje akkurat som alt annet i motoren. Mens eksos ventiler er veldig tøft av design, de er også gjenstand for stadige og ekstrem varme-kjøling sykluser og pounding på ventilsetene. Oppvarming og kjøling sykluser slutt gløde metall, mykgjørende det og la biter av det å bryte fri. Kombinert med etsende kjemikalier og varme i eksos, forårsaker denne syklusen slutt slags pitting du finner på en hvilken som helst ventil med nok miles på den. En normal ventil slipe drift bør glatte ventil og sete, gjenopprette forseglingen.

Lean luft /drivstoff prosenter

Motoren din kan brenne litt mer drivstoff enn det faktisk gjør. Den gjennomsnittlige motoren går med et forhold på omtrent 14 deler luft til en del drivstoff, men dette er litt tyngre på brennstoff enn er vanligvis ikke nødvendig. Ingeniører designe motoren til å bruke litt mer drivstoff for et par grunner. Den første er at mer drivstoff i sylinderen betyr en tettere drivstoff kostnad, noe som betyr en mer stabil forbrenning og mindre sjanse for en feiltenning. Den andre grunnen har å gjøre med kjøling, da brenner mindre drivstoff produserer mer varme. En motor innstilt til å kjøre svært magert kan potensielt få litt bedre drivstofføkonomi, men vil trolig smelte inn i en dam av aluminium, for å utligne de pengene du har lagret på gass. Lean forhold kan skje på grunn av en feil injektor, lavt drivstoff press, dårlig forgasser tuning eller for mye turbo eller kompressor boost.
Kort eksosrør

Her er en gearhead legende med noen basis i virkeligheten. Ifølge gamle menn med skjegg og sigarer, kjører en bil med åpne overskrifter - sans noen form for eksos-systemet - vil tillate luft å sikkerhetskopiere inn i motoren, få den til å kjøre mager og brenne eksos ventiler. Dette er sant, og det er det ikke. Luft ryggen opp inn i motoren på grunn av trykket reversjon, som er det som skjer når trykkbølger når enden av et rør og spretter tilbake mot motoren. Overskrifter ved å bruke individuelle rør og en solfangeren hvor rørene blir med er konstruert for å unngå å trekke inn gasser fra tilstøtende sylindere, så dette scenariet er ekstremt usannsynlig med åpne overskrifter. "Log-type" støpejern manifolder, på den annen side, er tilbøyelige til å suge gasser tilbake inn fra utsiden av manifolden ved visse turtall, fordi de smelter disse trykkbølger rett ved siden av topplokket. Så du vil ikke brenne en ventil med åpne overskrifter, men du kan med en log-type manifold eller, enda verre, ingen manifold i det hele tatt.
Smale ventilseter

Resultater entusiaster ofte angi en multi-vinkel - tre-eller fem-vinkel - ventil cut når gjenoppbygge en motor. En ventilføring med et enkelt, flatt vinkel at luft strømmer gjennom for å slå to forholdsvis skarpe hjørner før man går i sylinderen. Den resulterende reduksjon i flyten manifesterer vanligvis ved lave turtall og lav ventil heiser, når luften har til å slå gjennom de små høy-og lavtrykk lommer til å gå inn i sylinderen. En tre-vinkel ventil jobben består av re-skjærende kanten av ventilsetet for å presentere en mer avrundet kanal, noe som øker strømmen hovedsakelig ved lave turtall. Men flervinklet ventil jobb reduserer kontaktflaten mellom ventilen og ventilsetet, redusere ventilens varmeledende evne. En multi-vinkel ventil jobb vil ikke nødvendigvis føre til ventil brenner i seg selv, men det drastisk reduserer feilmarginen hvor varme er bekymret.
Valve Tilbakeslag og Valve Lash

Her er ett folk flest ikke tenker over. Valve resesjon er ikke en feil i ventilen så mye som en svikt i ventilsetet. Over tid, vil motorens ventilseter enten slites bort eller bli sakte banket inn i topplokket. Når det skjer, ender ventilen opp med å måtte flytte nærmere topplokket å lukke helt. Som er fine, bortsett fra at toppen av ventilen, den del i kontakt med en vippearm eller kamfølger, ender opp som beveger seg nærmere til vippearmen eller kamfølger i lukket stilling. Før eller senere vil ventilen permanent kile mot rocker arm eller tilhenger, slik at ventilen til å henge åpen stedet for å lukke hele veien og overfører varmen til topplokket. Dette er en del av grunnen til at periodiske ventilslagjustering justeringer er så viktig på motorer med solide løftere, som er noe mer utsatt for denne typen svikt enn de med hydrauliske løftere eller ventilløftere.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68673.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer