Symptomer på Engine Bearing Failure

Av alle de tingene som kan ta motor ut, bærer svikt er en av de mest lumske. Bil-orienterte typer tendens til å prøve å ignorere bærende problemer, og kompenserer for dem ved å bruke stadig tykkere olje og et øye på målere i stedet for bare å erstatte dem etter behov. Men slitasjen kan ha vidtfavnende konsekvenser ikke bare til motoren din, men til noe boltet til det. Sølv Spon i Olje

En viss mengde sølv-aktig, metall glans - faktisk aluminium støv - i olje-og på peilepinnen er et resultat av normal slitasje på lagrene. Men dette støvet skal være nettopp det; et pulver greit nok at du ikke kan gjøre ut noen enkelte korn av aluminium. Men når lagrene som følge av overoppheting eller går tom for olje, vil lagrene 'aluminium ytre ansikt vanligvis barbere bort i fine fliser eller bånd. Hvis du finner splinter eller bånd av aluminium stakk til peilepinnen eller i olje under et oljeskift, så har du en peiling enten borte eller på vei ut. En god mekaniker vil alltid kuttet toppen av av hans oljefilter hvert oljeskift å sjekke filter media for tidlige tegn på overflødig aluminium støv og spon.
Copper Sheen i Olje

Mange lagrene bruke tre lag; en myk aluminium ytre lag, et lag med kobber i midten og en stål backing plate. Slike tri-metal lagrene bruke kobber, som er et mykere men glattere metall enn aluminium, for å gi eieren en siste forsvarslinje før lageret slites ned til stål eller svikter helt. Den kobber laget vil typisk vare en eller to tusen miles, og gir deg en mulighet til å oppdage forestående peiling forsvinner før den dreper din motor. Når du lageret kommer ned til det lag kobber, vil lageret sende ut en rød flagg i form av støv kobber i oljen. Hvis du ser en ceppory glans på peilepinnen din, inne i ventilen dekselet eller i olje, så har du en peiling på randen av fiasko.
Tap av oljetrykk

oljepumpe renner en viss mengde væske: si 20 liter per minutt. Hvis du har 20 små press lekkasjer i motoren - lekkasjer som de hydrauliske løftere, de vippearmer og hullene mellom motoren din lagrene - at hver flyt én liter per minutt, så har du ikke noe oljetrykk fordi oljens gå ut av olje-kanaler så fort det kommer i. Så overskytende klaringer mellom lagrene som følge av overflødig peiling slitasje vil blø av oljetrykk, spesielt ved lave turtall når pumpens spinnende tregeste. Mens flere ting kan føre til tap av oljetrykk ved lave turtall, er dette ett tegn på alvorlig slitte lagrene i den nedre enden.
Støy i motoren

fleste neophyte bil gutta har hørt om stang knock, hvis ikke hørt det selv. Rod knock - en jevn hamring som øker lineært med rpm - skjer når overflødig klareringer fører av peiling slitasje føre stangen big-ender å hamre mot veivakselen på toppen og bunnen av stempelet hjerneslag. Rod knock er en sikker indikator på slitte lagrene. Men det er en annen type motor støy som kan indikere slitte lavere-end lagrene, og det kan skje i valvetrain og løftere. Mange motorer har en "prioritert main" oljing system, noe som betyr at oljetrykket går til veivakselen og stenger før den gjør noe annet. Overflødig olje lekkasje på sveiv og stenger kan sulte valvetrain av nødvendig trykk, noe som resulterer i en tilsynelatende harmløs løfter trykk som faktisk indikerer slitte sveiv eller stang lagrene.
Slitte Belter og Transmission Noise

Her er en interessant symptom som har en tendens til å skli den gjennomsnittlige mekaniker sinn. Dine viktigste lagrene har to typer peiling ansiktet, den vanlige peiling ansikt at veivakselen rides på, og en "thrust bearing" overflate i motorblokk som holder overføringen fra å flytte frem og tilbake. De stakk-bæreflate, som er vertikal i motorblokk, kan bære akkurat som hovedlagerområdet ansiktet. Hvis det er nok plass på stangen tidsskrifter, kan slitte trykklagre tillate sveiven å bevege seg fremover eller bakover nok til å forårsake overdreven kant slitasje på belter, eller bakover nok til jam torque converter i girkassen. Sistnevnte kan forårsake overføring støy i det minste, og i verste fall kan bryte overføringen. Metallet støv som følge av kraften fra momentomformeren trykke tilbake på oljepumpen kan tette til filteret, og potensielt forårsake fluidtrykk tap - og clutchsluring - i overføringen som følge av den tett filter og skade på pumpen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68672.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer