Hva er årsakene til den Radiator Overoppheting på en 1990 BMW 525I?

BMW har en lang og fargerik historie av å bruke det siste innen deler og design prinsipper for å gjøre sine biler det beste de kan være. 5 - og 7-serien representerer forkant av BMW teknologi for en gitt tid, og 1990 525i kjølesystem er intet unntak. Men selv så godt utviklet som den er, er det faktum at kjølesystemet er over 20 år gammel - så noe er nødt til å gå galt til slutt. Luft i systemet
p Dette er en altfor vanlig problem med eldre bimmers, og som de fleste Bimmer problemer, det vanligvis skjer som et resultat av en feil på eieren eller mekaniker del. Tilbake i dag, gikk ingeniører ut av deres måte å gjøre bilens radiator cap det høyeste punktet i kjølesystemet, men den moderne bakke-nosed bil og dens ekspansjon-tank fill innebærer at det høyeste punktet i systemet er vanligvis øvre radiator slange eller termostathus. Så kan luft bli fanget i systemet og føre til at bilen overopphetet.
Blødning System

Fjerne innestengt luft er en enkel prosedyre, så det er verdt å prøve som en fix før noe annet. Med bilen av og motoren kald, legger kjølevæske til ekspansjonstanken til den når den "kalde"-merket på tanken. På modeller med en egen kjølevæske utvidelse tank, løsne bleeder ventil på termostathuset - ved siden av den øvre radiator slangen - og legge kjølevæske på tanken før det flyter ut av ventilen. Stram deretter ventilen, starte bilen, sette varmeren kontrollene til høy og la motoren gå på tomgang opp til temperatur. Løsne lufteskruen, stram den igjen når kjølevæsken spyr fra skruen er uten bobler. La bilen for å kjøle, sjekke kjølevæske nivå og legge til mer etter behov.
Sviktende Termostat

Selv så avansert som den 5-serien var for sin tid , er det fortsatt stolt på en old-school termostat for å regulere kjølevæskestrømmen inn og ut av motoren. Termostater er fjærbelastede ventiler som åpnes når motoren kjølevæske varmes opp til driftstemperatur. Termostaten, som alle ting mekanisk, kan ikke åpne helt eller åpne i det hele tatt. Hvis det skjer, vil kjølevæsken recirculate inne i motoren stedet for å gå til radiatoren. En termostat som ikke klarer å åpne helt vil føre til at bilen å stabilisere seg på en høy temperatur og gradvis overopphetes når drevet hardt.
Vannpumpe

BMW optimalisert motor-drevet vannpumpe til å kjøre mest effektivt på høyt turtall - bra for hestekrefter og høyhastighets cruising, men dårlig for kjøling ved lave turtall. Av denne grunn bruker BMW en ekstra elektrisk vannpumpe for å sirkulere kjølevann når radiatoren innspill kjølevæske temperaturen når 30 prosent mer enn produksjonen temperaturen etter en ny start. Når forskjellen mellom inngang og utgang synker til 25 prosent, slår den elektriske pumpen og motoren-drevet pumpe tar over. En dårlig hjelpepumpen vil påvirke varmesystemet mer enn noe annet, men kan føre til overoppheting etter en ny start.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68761.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer