Tegn på at en Speedometer Kabel går dårlig

Mange sent modell biler og lastebiler ansette elektronikk for å måle og registrere road hastighet, men et stort antall andre biler fortsatt stole på en kabel for å kjøre speedometeret. Motorsykler og basen-modell biler og lastebiler vanligvis gi avkall elektroniske sensorer og målere i favør av de prøvde og sanne kabel-drevne systemer. Disse type systemer var de eneste som er i bruk, i alle kjøretøy, i flere tiår. Symptomene utstilt av en defekt speedometer kabel er få i antall, men åpenlyst opplagt i drift. Stikking

speedometers er ofte utstyrt med en PIN-kode som gir et hvilested for måleren nålen når ingen kjørehastigheten er generert. En annen pin på enden av måleren hindrer nål reise utenfor det tiltenkte området. Nålen er ansett å være "låst" når bilens hastighet overstiger omfanget av måleren, eller når bilen står stille. En nål som løfter fra sitt utgangspunkt, men faller tilbake gjentatte ganger når du kjører på en jevn lav hastighet, kan være en indikasjon på et speedometer kabel feil. En defekt i vaieren, eller mangel på smøring, kan føre kabelen til lope rytmisk ved utbruddet av bevegelse fremover, uavhengig av tilstedeværelsen av måleren pinner. Dette symptomet kan synes å være lindres ved høyere hastigheter, som kabel rotasjonsfart overvinne uansett motstand eksisterer.
Waves of Emotion

Andre uberegnelige handlinger av speedometer nålen kan riktig heve bekymring for riktig kabel drift. Plasseringen av nålen kan vakle ved høyere opplesninger, uten å stille en lope på oppkjørselen hastigheter. Bredden av bølgen kan bli redusert ved akselerasjon, mens frekvensen tiltar. Nålen kan virke til å vibrere, i stedet for bølge i dette eksempel, men de uskarpe handlinger kan fremdeles utgjøre kabelfeil symptomer. Hørbare ledetråder som følger villfaren nål bevegelser variere fra sporadiske rytmiske knirker til alarmerende squeals som synes å stamme i speedometeret. Total svikt i kabel eller speedometer kan resultere hvis disse subtile feil ikke blir ivaretatt raskt.
The Housing Crunch

speedometer kabelen ligger i et rørformet bolig som festes til en ekstern ut-enhet, og speedometeret. Typisk blir et tannhjul i overføring av en bil eller lastebil, eller i den fremre hjulnav på en motorsykkel, sentrifugert med en kalibrert hastighet. Giret driver kabelen, og rotasjoner er videreformidlet til, og tolket av, speedometeret. Kabelhus er ment å gi riktig ruting og en ren, smurt miljø for spinning kabel. Boligene må rutes akkurat som foreskrevet av bilprodusenten. Dette hindrer boliger contortions som hindrer kabel-bevegelser, og sikrer trygg plassering. Feilaktig rutet hus kan bli knust av en heis eller knekt, når heve bilen for noen tjeneste prosedyre.
Speedy Inngått

En falleferdige ut-enheten kan føre til feil på kabel-funksjon , og eventuelle avvik i boligmarkedet kan også etterligne symptomer på en vaklende speedometer kabel. Omvendt kan en dårligere kabel skade utdataenheter, eller interne speedometer komponenter. Sikkerhet kan oppnås ved å smøre opp vaieren, og prosedyren er ofte betraktet som en normal vedlikehold praksis, likevel. Fjerning av løs fra huset er den optimale metode for å smøre og å undersøke hele lengden av kabelen. Knekk eller frynsete deler av kabelen indikerer behovet for en ny del, men effektive reparasjoner er vanligvis oppnås gjennom riktig smøring. Smøring injektorer tilby en alternativ metode for å distribuere den nødvendige fett, når trekke kabelen fra huset er vanskelig, eller upraktisk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68760.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer