Slik kontrollerer Fuel Pressure i en Jeep Liberty

Teste drivstoffpumpeikon trykkytelse av Jeep Liberty for mulige problemer kan være vanskelig. Negative resultater fra en eller flere tester kan ikke nødvendigvis indikerer en dårlig pumpe. Imidlertid vil en nøye gjennomgang hjelpe deg med å isolere et mulig problem som drivstoff lekkasjer på linjene og i nærheten av pumpen, dårlige ledningskoblinger eller en hindret pumpe sil inne i bensintanken. Du trenger
Ratchet og socket
Fuel trykkmåler
Shop fille
Små glass container
Scan Tool
Hose klype tang, om nødvendig
Show More Instruksjoner
en

Ta injektoren dekselet fra toppen av motoren med en skralle og socket.
2

Koble en drivstoff trykkmåler til drivstoff-rail test havn i nærheten drivstoff sprøytebrukere. Denne porten ligner på luftventilen på Jeep dekk. Pakk en butikk håndkle rundt testen port som du kobler måleren til å absorbere noe drivstoff søl.
3

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon.
4

Plasser måleren blø slange inne i en egnet glassbeholder og deretter åpne måleren ventil for å fjerne luft i linjen og la ventilen åpen.
5

Plug en skanning verktøy til bilen datamaskin datalink-kontakten under dashbordet på førersiden.
6

Følg instruksjonene på skanningen håndverktøy og aktivere drivstoffpumpe. Deretter lukker drivstoff-gauge lufteventilen.
7

Pass på at det ikke er drivstoff lekkasjer rundt måleren tilkoblinger og lese drivstofftrykket på måleren dial.
8

sammenligne trykket lesing til den som er oppført på kjøretøyet service manual for din Liberty modell. Hvis lesing er forskjellig fra den som er spesifisert av bilprodusenten, gå videre til neste trinn.
9

Vri tenningsnøkkelen "Av" og gjenta trinn 3 til 8. Men denne gang blokkere drivstoff returslangen hjelp av et par slangeklemmer klype tang. Dette vil isolere drivstoff trykkregulator fra testen.
10

Sammenlign press lesing til en spesifisert av bilprodusenten. Hvis du leser er riktig, kan det hende at drivstoff trykkregulator være defekt. Hvis du fortsatt får en annen lesning, gå videre til neste trinn.
11

Koble drivstoff trykkmåler direkte til drivstoffpumpeikon utløpsslangen. Dette vil hjelpe deg med å isolere andre mulige problemområder, som drivstoff linjer, drivstoff filter og regulator.
12

Sammenlign lesing til produsenten nummer. Hvis du får riktig lesing denne gangen, feilsøke Drivstoffslangene, drivstoff filter og regulator for å isolere problemet. Men hvis lesing er fortsatt annerledes, nøye undersøke drivstoffpumpen og feilsøke det, hvis det er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64533.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer