Hvordan feilsøker jeg en 1984 Toyota 4Runner Engine?

Enhver søkemotor, inkludert 2,4 liter, 4 sylindret motor som kom standard på alle 1984 Toyota 4Runners, har tre ulike prosesser som må komme sammen for å starte motoren. Energiflyten eller banen at den elektriske gnist må ta å tenne stemplene til handling er den første. Den luftstrøm, som blander seg med brennstoff for å generere en eksplosjon som kreves for å starte kjøretøyet er det andre. Strømmen av drivstoff som leverer brensel fra gasstanken til bensinen injektor hvor blandingen sprøytes inn i inntaksportene skape den kontrollerte eksplosjon å begynne å kjøre. Instruksjoner
Energy Flow
en

prop åpne panseret og inspisere batteripolene. Sjekk for korrosjon og rust som kan være årsaken problemer med energiflyten fra batteriet. Bruk en blanding av natron og vann for å fjerne noe av dette. Inn i bilen og slå på radioen og innvendig belysning. Hvis både turn on, er sjansen stor for at batteriet er i orden.
2

Koble fra minuspolen fra batteriet og sette den der den ikke kan røre metall. Dette vil forhindre personskade eller skade på 4Runner elektriske system og batteri.
3

Ta ut og inspisere tennplugg ledninger. Det skal ikke være noen pauser eller frynsete isolert ledninger. Sjekk distributør cap, som vil være den runde plastbiten du fjernet fra tennpluggen fra. Det skal ikke være noen brennmerker eller karbon scoring på hetten eller distributøren basen.
4

Sjekk starteren. Hvis batteriet fungerer fint, men motoren fortsatt ikke vil starte, kan det være starteren eller magnetventil. Hvis du vrir om nøkkelen, og det er en klikkende lyd, indikerer at en dårlig start. Hvis det ikke er støy, kan det være tenningslåsen.
Air Flow
5

Fjern luftfilteret fra luftinntaket hetten. Dette er sentrum stykke motoren som ligner en rund kakeform. Ta av vingemutteren skruen fra sentrum av sirkelen. Løft dekselet tar seg ikke å forstyrre "O" ring på innsiden av dekselet. Luftfilteret vil være den lette vekten rund stykke med fiber i midten. Hvis dette filteret er tilstoppet, kan det forstyrre luftstrømmen og hindre at motoren starter.
6

Bytt skitne filteret hvis det er nødvendig. Hvis du ikke har en erstatning filter, bruke et lavtrykk trykkluft for å rengjøre fiber i sentrum av filteret for å blåse rusk av.
7

Kontroller luftinntaket hette for rusk og skitt . Luften er brakt inn gjennom inntak kutte, filtrert og tvunget på vei til drivstoff injektoren. Noen ganger vil det være løv og annet rusk som begrenser luftstrømmen.
Fuel Flow
8

Inspiser drivstoff linjer som går inn i motoren. Hvis de er råtnet, spaltes eller cracking, som vil forstyrre drivstoff og luft blanding. Følge linjene fra tanken til drivstoffilteret. Plasser et drypp skuffen under drivstoffilter området for å fange sølt gass.
9

fjern binders guiding drivstoff linje inn i filteret og inspisere slangen for slam eller blokkering. Hvis et drivstoffilter ikke har blitt endret i lang tid, bygge opp kan begrense strømmen til motoren og hindrer den fra å starte. Fjern den andre linjen som går til drivstoff injektoren. Hvis det ikke er slam eller åpenbare problemer med filter, sett den på drivstoffslangen og erstatte klippene.
10

Inspiser drivstoffpumpe for skade på brakettene som fester det på bilen og for lekkasjer . Hvis 4Runner høres ut som det snu, men ikke helt gjøre det, eller motoren er "banking" problemet kan være levering av drivstoff til drivstoff sprøytebrukere via pumpen.
11

Sjekk gassen nivå. Prøv å legge en gallon bensin og se om det vil tillate deg å starte motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66562.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer