Slik tester en Ford O2 Sensor

Ford O2 sensorer, mer ofte referert til som oksygen sensorer, er designet for å lese eksosutslipp fra motoren din før nå katalytisk omformer. Ofte oksygen sensor koder genereres når sensoren oppdager en annen sak, men sensorene selv kan funksjonsfeil. Hvis du mistenker at din Ford oksygen sensor har feilet, kan du utføre en ganske enkel test for å fastslå entydig om du bør bytte ut sensoren eller se andre steder etter kilden til feilen. Du trenger:
Kjøretøysspesifikk service manual
Voltmeter
Jack (valgfritt)
Jack står (valgfritt)
Helper
Replacement oksygen sensor (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Park Ford på et flatt og jevnt underlag.
2

Consult bilen spesifikk tjeneste for å finne ut hvilken ledning fra sensoren er sensing ledning som gir informasjon til drivverket kontroll modul.
3

Koble oksygen sensor fra motoren ledningsnett og plugge tuppen av voltmeter er sonde inn i terminalen for sensing wire. Avhengig av hva året, merke og modell av Ford du arbeider på, må du kanskje jekke fronten opp først, og støtte den på bukker for å gi deg riktig klaring for å komme til oksygen sensor.
4

Sett voltmeter til millivolt skala. La motoren gå til den når driftstemperatur
5

Se nålen på voltmeter;. Det skulle bli ganske konsekvent på ca 150 millivolt
6

Har hjelperen. trykke på gassen for å øke motorens turtall mens du fortsetter å se på nålen. Nålen bør raser nedover når turtall øker. Når turtallet begynner å falle, bør nålen stige igjen og deretter slå tilbake der det var i trinn 5 når motoren går på tomgang.
7

Koble oksygen sensor til ledningsnettet hvis du har bestemmes den er i forsvarlig stand. Hvis ikke, la motoren kjøle seg ned igjen og erstatte oksygen sensor med en ny. Sørg for at din nye sensoren er identisk med den du skal bytte ut i alle aspekter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64832.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer