Hva er galt når bilen min feiler

Årsakene til de fleste motor feiler faller i to kategorier:? Gasser eksplosivt utvist gjennom inntak manifold, eller eksplosjoner som finner sted innenfor eksosanlegget. Backfires gjennom inntak er generelt relatert til problemer med tenningen timing, og feiler gjennom eksos er vanligvis knyttet til drivstoff blanding problemer. I de fleste tilfeller er disse problemene er løst gjennom enkle justeringer eller mindre reparasjoner av drivstoff eller tenning. Feil Timing

For en motor for å kjøre skikkelig, må tennplugger produsere en gnist til rett tid, eller drivstoff og luft blanding vil ikke bli antent skikkelig. Når tenningstiming faller usynkronisert, er den gnisten produsert på feil tidspunkt, noe som kan resultere i drivstoffet blir antent mens innløpsventilen er fremdeles åpen. Dette fører til en eksplosjon av drivstoff og luft blanding i inntaket manifold, tvinge antent blandingen for å gå ut fra forgasseren eller innsprøytning inntak.
Defekte Plug Wires

Hvis tennplugg ledninger er krysset eller ikke installert på de riktige tennplugger, vil pluggene skyte på feil tidspunkt. Dette ligner på en tenning timing problem og fører til at drivstoffblandingen bli antent mens inntaket ventilen er fortsatt åpen, noe som resulterer i blandingen eksplosivt spennende fra inntak manifold gjennom forgasseren eller innsprøytning inntak.


Vakuumslange Leak

Lekkasje vakuum slanger tillate overflødig luft inn i inntaket manifold. Dette forstyrrer luft-drivstoff-forhold og forårsaker for mye luft som skal blandes med brennstoffet, noe som resulterer i det som er kjent som en mager kjørende tilstand. Den slankere drivstoff og luft blanding er mer volatil enn den riktige blandingen og fører til for tidlig tenning, eller pre-tenning av blandingen, noe som resulterer i backfiring gjennom eksosrøret.
Computer Feil

Riktig drift av motoren er avhengig av en nøyaktig mengde av brensel blandet med en bestemt mengde luft for å produsere en brensel-luft-blandingen som skal antennes riktig i forbrenningskammeret. I moderne biler er dette drivstoff og luft ratio overvåkes og justeres av innebygde datamaskiner. Problemer med en av de flere sensorer som datamaskinen benytter for å overvåke motor, slik som oksygen eller luftstrømmen sensor sensor, kan føre til at maskinen misread drivstoff og luftblanding krav motoren. Når dette skjer, kan datamaskinen ikke legger nok drivstoff til innkommende luft, noe som resulterer i pre-tenning og backfiring.
Svake Fuel Pressure

Svake drivstoff trykket forårsaket av en sviktende bensinpumpe eller tilstoppet drivstoffilter resultater i for lite drivstoff blir lagt til drivstoff og luft blanding inn i motoren. Dette fører til en mager kjører tilstand der blandingen har for mye luft i forhold til drivstoff, noe som kan føre til pre-tenning og feiler gjennom eksosen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65085.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer