Hva betyr en 300 problemkode på en 1997 Pontiac Sunfire?

Kode P0300 er ikke den mest uvanlig koden i verden, og det er spesielt ikke-uvanlig på eldre biler som 1997 Sunfire. Mens 2200 firesylindret motor og spesielt den valgfrie Quad Fire motoren var godt ansett for pålitelighet, er det faktum at de er både aldring som tiden går. Problemer kommer til å skje, og de kommer til å føre hele systemet feilkoder som P0300. Kode Tolkning

kode P0300 er en generell kode leses av noen "utslipp" type Onboard Diagnostics, Series II skanner. Det tolker som "Random sylinder feiltenning, noe som betyr at du har flere sylindere unnlater å tenne luft /drivstoffblandingen. En flere feiltenning som dette indikerer et system-wide problem med luft, bensin eller gnist levering, samt eksos eliminering. Denne koden vil nesten alltid dukke opp sammen med andre koder som angir hva slags feil du ser på.
Air Delivery og Metering
p Det er ikke så mange ting som vil føre til et system-wide air-levere problem, og de nesten alt skje før motorens effekt kroppen. En blokkering i inntak system, spesielt hvis bilen har et skittent luftfilter vil begrense luftstrømmen inn i inntaket. Mer sannsynlig, har en luft problem mer å gjøre med air måling enn tilbudet. Den Sunfire bruker en speed-density system for å beregne mengden av oksygen kommer inn i sylindrene, og disse systemene er sterkt avhengig av manifold absolutt trykk og lufttilførselen temperatursensor; en fiasko med enten sensor vil utløse en multippel-sylindret feiltenning. Gass stilling sensor er den siste avgjørende del av speed-density system, og er en mistenkt her.
Fuel Levering og Metering

Motoren trenger en jevn tilførsel av drivstoff akkurat som det gjør luften, og datamaskinen må vite nøyaktig hvor mye drivstoff det er med å gjøre. En dårlig drivstoffpumpe, vil tett dieselfilter eller dårlig trykkregulator påvirke drivstoff levering. Datamaskinen er avhengig av sin drivstoff trykksensor å overvåke drivstofftilførselen, så det er en kandidat. Men den mørke hesten her er oljetrykk avsender /switch. Datamaskinen er programmert til å drepe drivstoffpumpen hvis oljetrykket faller, for å holde deg fra å ta knekken motoren;. Så kan en dårlig oljetrykk bryteren, hypotetisk, gi en forbigående feiltenning
Spark Problemer

Sunfire motor bruker to separate sløyfer for å utløse tennplugger, en plug branner sylindre en og fire, og de andre triggere sylindere to og tre. Så vil en dårlig spole ikke forårsake en "tilfeldig" sylinder feiltenning, fordi en tilfeldig feiltenning betyr at alle sylindrene er berørt. Så, i dette tilfellet, er det mer sannsynlig å se på en svikt knyttet til veivakselen posisjon sensor. Det er mulig at et mislykket tennplugg erstatning kan føre til en tilfeldig sylinder feiltenning, spesielt hvis pluggene er mis-åpning. Du kan også være lurt å undersøke motoren bakken stroppen og muligens datamaskinen, siden de er de eneste to andre steder hvor alle sylindrene 'tenning mekanismer grensesnitt.
Eksos og mekaniske feil

fleste mekaniske feil vil påvirke en sylinder mer enn en annen, så dette er den minst sannsynlige. En blåst toppakning kan føre til en tilfeldig feiltenning, så kunne en sprukket hodet eller blokk. En dårlig eksosmanifold eller inntak manifold pakning kan påvirke alle sylindrene, og vil skade vedvarende til enten manifold. Noe av grunnen til at en eksos manifold problem vil føre til en feiltenning er at det vil forskyve lesing fra oksygen sensorer - en annen mulig gjerningsmann, hvis de går dårlig. En dårlig ødelagt katalysator vil hindre eksos flyt og føre til en tilfeldig feiltenning også. Men, mer sannsynlig, er omformeren et offer for tilfeldig feiltenning, snarere enn årsaken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68750.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer