Hvordan du bytter fra en R12 til en R134

Bytte fra R12 Freon til R134a kjølemiddel er vanligvis kalles ettermontering. Før 1994 årsmodell, kom de fleste kjøretøy air-condition systemer med R12 Freon. I 1994, vedtatt EPA en lov krever at alle automotive air-condition systemer konvertere til en "ozon-safe" kuldemedium. Den mye brukt erstatning kjølemiddel er R134a. Mens hver produsent har sine egne anbefalinger, har EPA et entydig sett av regler om ettermontering ditt R12 Freon. Trinnene er faktisk relativt enkelt, og nesten hele prosessen kan utføres i hjemmet garasjen. Du trenger
Repair manual (Chilton eller Haynes)
Ratchet
Socket satt
PAG olje
R134a ettermontering kit
liten container
Momentnøkkel
Kombinasjonsnøkkel satt
Vis flere instruksjoner
en

ta bilen til en sertifisert R12 gjenvinning og resirkulering anlegget, og har den gamle R12 sugd opp fra air-condition-systemet. Selv om du tror R12 lekket, er du fortsatt pålagt ved lov å utføre denne oppgaven.
2

Tapp ut oljen fra air-condition kompressor inn i den lille beholderen. Dette eksakte prosessen varierer mellom kjøretøy og kan kreve fjerning av kompressoren, så referere til en verkstedshåndbok for den nøyaktige prosessen
3

Fyll kompressor med ny PAG olje;. Beløpet varierer mellom kjøretøy, så referere til en verkstedshåndbok for det eksakte beløpet. Installere air-condition kompressor, og trekk den til med produsentens spesifikasjoner med en momentnøkkel og en stikkontakt. De dreiemoment spesifikasjoner ligger i verkstedshåndbok
4

Finn de høye-og lavtrykk air-condition service-porter;. Plasseringen varierer mellom kjøretøyene, så se i repair manual for nøyaktige posisjon. Løsne og fjerne både service-porter ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel.
5

Place de nye tjeneste-porter, følger med ettermontering kit, i stedet for de gamle, og stram med en kombinasjon skiftenøkkel.

6

Start kjøretøyet, og slå klimaanlegget på "High". Fest påfyllingsslangen til kan av kjølemiddelet R134a, i henhold til instruksjonene som følger med settet. Koble enden av slangen til lav-service ved porten ved å trekke opp på ringen i enden av slangen, skyve det videre til porten og slippe ringen.
7

Fyll luften -conditioning system med R134a kjølemiddel. Denne prosessen varierer avhengig av kit, så kan du se instruksjonene som følger med settet.
8

Fjern slangen fra lavtrykks-port når fylling er fullført.
9

Skru den nye tjenesten port caps, følger med i pakken, på sine respektive tjenesteporter. Den røde hetten går på høytrykks-port, og den blå eller svart cap, avhengig av kit, går på lavt trykk port.
10

Fest den "ettermonteres på R134a" advarsel klistremerker , som følger med settet, på lett synlige områder under panseret. Nær under panseret informasjon om bilen plakat er et flott sted.
11

Lukk bilens panser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67522.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer