Feilsøking av Four Corner Leveling System på Lincoln Navigator

The Lincoln Navigator (som er bare en Ford Expedition med en annen grill) er en luksus Sports Utility Vehicle (SUV) solgt av Ford som bruker en innovativ fire hjørne utjevning system for å sikre SUV har en behagelig tur over bumpiest av veier. Det oppnår denne bragden gjennom bruk av luftfjæring, ved hjelp av kollisjonsputer i stedet for vanlige fjærer. Disse luftputer kan selektivt blåses opp eller tømmes for å gi en bedre ri. Imidlertid er denne luftfjæring oppsettet betydelig mer komplisert enn en normal fjæring slik feilsøkingen er ofte nødvendig. Instruksjoner
en

titt på Lincoln Navigator fra utsiden. Oppmerksom hvis noen hjørne av SUV rir lavere enn de andre. Hvis bare visse hjørner har et problem, så problemet kan være lokalisert til det hjulet godt. Hvert hjul har sin egen airbag, høyde sensor og luftledning. Hvis noen av disse komponentene er skadet, at hjulet godt vil ri lavere. Hvis alle hjørner rir lavt da en sentral komponent som pumpen eller tank kan bli skadet, eller enda verre, hele enkelt hjul vel komponentene har gått dårlig.
2

Slå Lincoln Navigator på og lytte for luftpumpe til å engasjere seg. Kollisjonsputer vil lekke naturlig over tid når bilen er av. Luftpumpen engasjerer når SUV er slått på for å fylle tanken, og deretter kollisjonsputer. Pumpen vil høres ut som en langt utenfor surrende fan. Hvis det ikke er surrende, enten pumpen er skadet eller alle høydesensorer i hvert hjul brønnen er skadet. Hvis det er surrende men fortsatt ingen luft kommer inn i noen av kollisjonsputer, kan tanken ha et hull i den, kan luftmanifold bli brutt, eller luften kan brytes.
3 < p> Vent i 15 minutter for å tillate pumpen å forsøke å fullt blåse opp luftposene. Kontroller at SUV er i "Park" og nødbrems er på før du slipper ut. Gå rundt i Lincoln og observere hjørnene. Hvis det ene hjørnet synker deretter høyden sensoren er ødelagt eller det er en rift i området der kollisjonsputen. Hvis det er en rift i området der kollisjonsputen du bør høre luften lekker ut av sekken. Hvis det ikke er lekker lyd da sensoren er ødelagt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67521.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer