Slik feilsøker problemer på en Chevrolet S-10 2,2 liters motor

Hvis en Chevrolet S10 opplever problemer med motoren, vil du sannsynligvis legge merke til umiddelbart. Symptomene kan variere for motor støy til hvordan lyset lastebil håndtak når du blir kjørt. Likevel, for hvert symptom, er det en rekke sannsynlige årsaker. Noen deler av motoren er relativt enkelt å få tilgang, mens andre områder kan være i fjernkontrollen, vanskelig å få tilgang til områder. Før du åpner panseret og ser inn, ha litt veiledning kan hjelpe. On-Board Diagnostic system kan være at hjelp. Hvordan bruke systemet avhenger av når S10 ble produsert. Du trenger
OBD-II scanner
Byglingstråd
Vis flere instruksjoner
1996 til Present
en

Finn diagnostisk uttaket under S10-oversikten . Du finner det i nærheten av rattstammen.
2

Koble S10 diagnostiske uttaket til en OBD-II scanner. Skanneren leveres med en kabel til dette formålet.
3

Trykk på power-knappen på skanneren. Hvis din bestemt merke av skanneren er forhåndsprogrammert til å selv aktivere, vil det gjøre det når det sanser en datastrøm kommer fra diagnosesystem.
4

Sett nøkkelen inn i S10 tenningen, og slå til " på. " Dette er å starte bilen elektriske system. Hvis skanneren krever motoren i gang, vri om nøkkelen for å starte og dra motoren rundt.
5

Skriv inn et "read"-kommandoen. Noen scanner oss gjøre dette uten at du forteller det. Slå opp kodene i skannerens håndbok, når kodene har blitt hentet og vist på skanneren skjermen. Skanneren håndbok kan ha en liste over generiske koder og beskrivelser. Hvis det ikke skjer, så må du finne både den generiske OBD-II koder på nettet, sammen med General Motor spesifikke koder. S10 brukerhåndbok vil ikke ha dem.
6

Order listen på følgende måte. På toppen, plassere alle feilkoder. Under denne listen over koder merket som "pending". Du bør betale nærmere oppmerksomhet til feilkoder først. Disse feil har oppstått ofte og nylig. Koder merket som "pending" har forekommet med mindre frekvens, men de kunne tenderte mot et "trøbbel" klassifisering.
7

Slå S10 off. Slå skanneren av og koble den fra diagnostisk uttaket. Åpne motorrommet for videre undersøkelser og feilsøking. Rådfør deg med din liste over problemer og ventende koder og krysse dem av en etter en, til du har funnet problemet.
Chevy S10s Før 1996
8

Finn Assembly Linje Diagnostic Link. Dette uttaket vil være under rattet.
9

Se på uttaket og lokalisere to spor. Den begge vil være på den øverste raden, og langt til høyre, ved enden av raden. De vil være rett ved siden av hverandre. Koble dem med en jumper wire.
10

Slå S10 elektriske system til "On". Se på tjenesten motoren snart lys. Det vil begynne å blinke kode på deg. Chevrolet er pre-OBD-II diagnostisk kode består av to tall. I tjeneste motor lys koden, vil det første tallet bli videresendt på lange blink. Det andre nummeret vil være kortere blinker. Det vil være en pause mellom feilkoder. For eksempel vil kode 15 være en lang blits og fem kortere. Skriv alle kodene ned på et stykke papir.
11

Slå S10, trekk jumper wire fra ALDL og sitte bak en datamaskin. Du blir nødt til å finne Chevrolet blits koder og deres betydning online. Legg koden betydninger til din liste med tall.
12

Tilbake til S10 og åpne motorrommet. Bruke din liste koder betydninger, begynner en mer fokusert undersøkelse av motoren og dens komponenter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66361.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer