Måter å sjekke motoren Block for Cracks

Sprekker i blokker kan være illusorisk og vanskelig å oppdage når de forekommer i områder som ikke kan sees eller er så små at de gir ingen ytre tegn på dårlig motorytelse. Brukte kvartaler fra demontering meter kan bli enda mer tvilsom når kjøperen ikke har noen historie av delen. Selv de minste sprekker eller nålestikk kan føre til overoppheting av motoren som forblir ubehandlet, kan føre til motorhavari. Tørr Magnetic Particle Test

Dry magnetisk partikkel testing bruker en prosess hvor sprekk i pulver er spredt over blokken overflaten under anvendelse av et magnetisk felt. En håndholdt portabel elektromagnet genererer feltet som kreves for å drive strøm gjennom metallet som skal testes. Porøse metaller som jern, fungerer best for den magnetiske partikler test. Som det magnetiske felt kommer i kontakt med metallet og pulveret er fordelt over overflaten av metall, vil en hvilken som helst sprekk eller misdannelse vise seg som et uregelmessig mønster, det være seg en "skygge" linjen som følger sprekk, eller en flekk eller glob at indikerer et lite hull. Den tørre pulver (støpejern støv) kommer i forskjellige farger, som kontrast til blokkens mørkere utseende, noe som gjør feilen skiller seg ut.
Wet Magnetic Test

Wet magnetiske testing bruker et magnetisk pulver som kombinerer med et bærende middel. Kombinasjonen av disse to bestanddeler danner en væske som kan sprøytes fra en flaske. Kjemikaliene tillate det å fluorescere under en svart lys, og viser små detaljer i metallets overflate. Med den våte metode, strømmer væsken inn i sprekker og de små hull. Denne prosessen kan være meget sølete og krever en fullstendig blokk vask, før montering, ettersom transportøren spray agent har olje i den. Med enten tørre eller våte magnetiske testmetoder, kan passerer den håndholdte elektromagnetisk enhet flere ganger over den mistenkte sprekk bekrefte at en sprekk finnes fremfor å lage en rask pasning over det.
Dye Penetrant Test
p Som navnet tilsier, den dye penetrant test bruker et fargestoff med spesielle gjennomtrengende evner som kan sive inn sprekker og den minste av porer, i motsetning til den magnetiske prosess som kan gå glipp av de minste porer. Noen fargestoffer kan sees under et svart lys, noe som øker deres følsomhet, men området rundt må være mørkt til å gjøre det. Dye penetrant kan også brukes på aluminium blokker og ikke-metalliske materialer. Når fargestoffet er blitt fordelt over blokken overflate og tillates å tørke og deretter tørkes av, har en utvikler å bli brukt til overflaten for å trekke den ut av fargestoff skjulte sprekker og nålestikk. Enten under en svart lys eller med det blotte øye, blir det sprekk tydelig, selv når vi leter etter de minste feil.
Trykktesting
p Med trykktesting, blokken må tettes med mange plugger og dekkplater for en lekkasje-tight passform. En luftslange leverer trykk til innsiden av blokken passasjer. Testen kan utføres i en tank, hvor bobler kan sees, eller det kan utføres under tørre forhold med en sprayflaske fylt med en mild såpevann. Trykktesting kan finne interne sprekker som ellers er skjult fra visningen eller uoppdaget av andre testmetoder. Det kan også bekrefte integriteten til crack reparasjoner som er gjort i hoder og blokker for å sørge for at de holder vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65380.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer