Slik feilsøker Honda Civic Oil Burning

Siden introduksjonen i 1973 Honda Civic har opparbeidet seg et rykte som en pålitelig bil. Uansett, kan motorproblemer forekomme, spesielt i eldre modeller eller kjøretøy utsatt for feilaktig vedlikehold. Noen problemer kan resultere i smøreolje lekker inn i sylindrene, noe som forårsaket en karakteristisk blå røk å komme ut av eksosrøret. Det er viktig å identifisere årsaken til den brennende olje slik at problemet kan repareres så raskt som mulig. Instruksjoner
en

Sjekk kjølevæsken i kjølesystemet væske reservoaret og i radiatoren. Hvis kjølevæsken er mørk brun, eller hvis det er fet avskum flyter på overflaten, er det sannsynlig at motoren toppakning har sviktet.
2

Sjekk kompresjon av hver sylinder. Lav kompresjon i en sylinder indikerer sannsynlig at stempelringer eller de ventiltetninger er slitt eller skadet. For å finne ut hvilke, sette en teskje motorolje i sylinderen og gjenta kompresjon test. Dersom komprimeringen øker problemet er stempelringen. Hvis komprimering fortsatt lav problemet er i ventilsettet.
P Hvis kompresjonen er lav i to tilstøtende sylindrene det sannsynlig indikerer en toppakning fiasko. Lav kompresjon på alle sylindere indikerer at stempelringer, og kanskje sylindrene, er slitt.
3

Sjekk PCV ventilen. Fjern slangen fra ventilen og start motoren. Trykk fingeren på den eksponerte PCV ventil åpning. Hvis et vakuum er til stede da ventilen fungerer som den skal. Kontroller slangen for blokkering.
4

Kontroller motorens oljetrykk ved å koble en olje trykktesting enhet i henhold til produsentens instruksjoner. Høyt oljetrykk betyr vanligvis at olje passasjer i motoren er koblet med slam. Lavtrykket er trolig en indikasjon på problemer med oljepumpe eller slitasje på veivakselen lagrene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65381.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer