GM Throttle Position Sensor Problemer

The throttle posisjon sensor er en av de mest avgjørende komponentene i noen innsprøytningssystem, rett etter at datamaskinen og injektorer i form av betydning. GM sensorer har tradisjonelt vært outsourcet til utenlandske produsenter, de samme som leverer gass stilling sensorer til andre merker som Ford og Toyota. Som sådan, deres er generelt ikke mindre pålitelig enn andres, men vil til slutt mislykkes over tid. Funksjon og plassering

Throttle position sensor (TPS) er vanligvis plassert på den store butterfly ventil som styrer luftstrømmen inn og ut av en motor, kalt throttle-kroppen. Disse sensorene festes direkte til ventilakselen der den stikker ut av spjeldhus og fortelle datamaskinen hvor langt gassen har blitt åpnet. Denne informasjonen er avgjørende i å kontrollere luft /drivstoff-forhold.
Inkonsekvent Idle

Den første og mest talende symptom på en sviktende TPS er en inaktiv som stiger og faller sporadisk eller opprettholder en meget høy eller lav rpm. Denne tilstanden kan være ekstreme nok til å forårsake steiling eller å forårsake dekkene å kvitre når sendingen er engasjert. Det kan være vanskelig å se forskjellen mellom en sviktende TPS og en defekt eller tilstoppet tomgangsluftkontroll (IAC) ventil, så elektrisk testing og rengjøring av IAC anbefales.
Motoren kveles
p Som nevnt kan en sviktende TPS resultere i tilfeldig motoren kveles på tomgang, men dette kan også skje i henhold til kjøreforholdene. Oftest dette vil inntreffe under hard oppbremsing, siden maskinen forutsatt normal drift og fortsetter å levere cruise-mengder drivstoff når gassen butterfly er stengt. Hvis retardasjon er sakte nok, kan datamaskinen være i stand til å opprettholde riktig air-fuel ratio ved å bruke data fra oksygen sensor (er), men effekten av denne tilnærmingen varierer etter kjøretøyet.
Uberegnelig Shifting
med

transmisjoner er programmert til å øke skift fasthet og RPM på som skifter girkassen i henhold til krav til akselerasjon. En bil som skifter veldig hardt og på høyt turtall ved normal kjøring kan ha oppstått en TPS svikt, som kan en som akselererer tregt og skifter lav når gasspedalen er bakoversveis.
Forskjøvet TPS

p Hvis GM TPS sensorer har noen iboende feil, er det en tendens til å skli ut av justering. Selv om dette kan skje med hvilken som helst bil, har mange GM eiere rapportert en slik svikt. TPS må justeres (roteres) slik at den leser tomgang og full gass posisjoner riktig, eller det kan synes å være ødelagt. Prøv å justere TPS før utskifting for å spare noen kroner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64399.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer