Når du bytter støtdempere på Automobiles?

Funksjonen av støtdempere er ofte misforstått. Mens riktig fungerende støtdempere vil øke komforten av et kjøretøy, er deres primære formål som en del av kjøretøyets suspension.Shock absorbenter begrense muligheten for kroppen av kjøretøyet for å svaie og rulle, styrke førerens kontroll. Viktigst, støtdempere holde dekkene i konstant kontakt med veibanen, økt kontroll og veigrep og reduserer dekkslitasjen. Visuell inspeksjon

En visuell inspeksjon av støtdemper kan indikere behov for utskifting. Undersøk hver sjokk etter tegn på slitasje, spesielt på foringer der sjokket festes til kjøretøyet.

Merk også noen alvorlige bulker eller skader på kroppen av sjokk, da disse kan svekke bevegelsen av sjokk.

Stangen delen av sjokk bør ikke gravd, pitted, bøyd eller deformert.
p Det skal ikke være noen tegn til overdreven olje lekker fra sjokket.

slutt undersøke dekkene for slitasje. Kopping, der dekket er utslitt i midten av slitebanen, er et klassisk tegn på slitte støtdempere.
Low Frequency Testing

Body roll, svaie og nese dykking er forhindret av støtdempere. Noen tegn til disse under kjøretøy drift er en indikasjon på slitt eller defekt sjokk.

Du kan simulere disse effektene ved å bruke kroppsvekten til hvert hjørne av bilen. En velfungerende støtdemper bør bare bøye minimalt og svinge en gang eller to med søknaden på 150 pounds av kroppsvekt.

Støtdempere testere ofte gjelder en styrke ved å slippe bilen fire inches, så ikke vær redd å bruke en god del kraft.
High Frequency Testing

En støtdemper holder hvert dekk godt plantet på bakken, selv så liten ufullkommenhet i veibanen vil føre hoppende og intermitterende kontakt. Dette er en veldig viktig funksjon av et sjokk, og minsker dekkslitasjen.
P Det er ingen måte å simulere dette problemet annet enn å bruke en dedikert sjokk tester, som vanligvis finnes på verksteder. Denne testeren gjelder en høyere frekvens stimulans til hvert hjul og måler evnen til sjokk å motvirke denne kraften.
Oppsummering

De beste og mest nøyaktige måte å teste en støtdemper er til å stole på din mekaniker og spesialiserte test utstyr. De fleste gjør-det-selv-tester vil kun avsløre åpenbare mangler i sjokk. Betydelig og dyre dekk og fjæring skader kan oppstå før slitte støtdempere er oppdaget.

Mest støtdemper produsenter anbefaler utskifting av støtdempere hver 50.000 miles. Dette intervallet kan være kortere avhengig av kjøreforholdene av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64500.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer