Hvorfor Does My 1990 Chrysler Lebaron Lurch

Den tredje generasjonen - 1987-1995 - LeBaron var noe av en kuriositet for en modell av slike historisk store proporsjoner, men dens vekst var ganske i tråd med design standarder for tiden . Den tredje generasjonen LeBaron kom med en rekke motorer, inkludert Mitsubishi 6G72 V6 og en rekke 2,5-liter og 2,2 liter motorer. Mens alle var ganske stout fra fabrikken, er det faktum at deres sensorer, elektronikk og hardware er mer enn 20 år gammel og er bundet til å forårsake noen problemer fra tid til annen. Vital Sensorer

Mens pre-1996 motorer ikke bruker fullt så stort en rekke sensorer som sine nyere avkom, de som de gjør bruk er viktig. Det viktigste er veivakselen /kamaksel posisjon sensor, throttle posisjon sensor, oksygen sensor og gass stilling sensor. De fleste av disse sensorene ikke svikte direkte, mislykkes de midlertidig og begynne å sende feil spenning avlesninger til datamaskinen. Disse intermitterende avlesninger forvirre datamaskinen, slik at den kontinuerlig justere luft drivstoff mix å holde seg innenfor sine programmerte parametere. Denne kontinuerlig omstilling kan resultere i lurching etter cruise eller akselerasjon.
Transmission Fluid Nivå

Chrysler sendinger i denne perioden er svært følsomme for endringer i overføring væske nivå, og don 't liker kjøres tørr. Overføring peilepinnen har to eller tre markeringer: kaldt, varme og varmt. Den "kalde" Merkingen angir den laveste akseptable væskenivået, og "hot" angir hvor det bør være under driftsforhold. Hvis du fyller overføring til å "kald" når det er varmt, vil overføringen starter pumpen suger luft og sulte torque converter og væskegjennomføringer væske. Dette kan lett føre til en krenging ledsaget av en økning i motorturtall. Husk å alltid sjekke overføring væske på flat mark, ikke på en vinklet oppkjørselen.
Shift Failure
p Dette er ikke en feil på overføringen så mye som det er av den forskyvningsmekanisme i rattstammen. Mange Chrysler K-og J-body biler av denne epoken (inkludert LeBaron, Væren, Reliant, dynastiet og en rekke minivans) utviklet kolonne Shifter problemer, hvor bilen vil enten nekte å engasjere overdrive eller ville skli inn og ut av det . Den resulterende stikken var enten et resultat av motoren treffer turtallsperre i tredje gear eller av overføringen gjentatte ganger å gå inn i og ut av overdrive. Den eneste permanente løsningen er her for å ta på rattstammen fra hverandre og reparere shift mekanisme.
Vacuum Lekkasjer

En rekke sendinger fra denne epoken brukt et vakuum-betjent modulator som bruker motor vakuum for å kontrollere væsketrykk og skift fasthet. Hvis vakuum linjen lekker eller sprekker, kan overføring motta en periodisk vakuum signal og kontinuerlig justere væsketrykket å kompensere. Når væsketrykket går opp, går i inngrep med motoren mer fullstendig vakuum og dråper. Når vakuum dråper, tillater den lekkende slangen trykket i linjen til å utjevne til atmosfærisk trykk og overføring væsketrykket går ned igjen. Dette trykkvariasjoner kan manifestere seg som lurching Under Cruise forhold.
Boost Svingninger

Mange LeBarons i denne perioden rullet ut av Chryslers Delaware og Missouri planter med turboladede motorer. Turbo trykksvingninger kan føre lurching akkurat som alle vakuum lekkasje. Disse trykkvariasjoner kan komme fra en lekker turbo til motor tube, en lekker intercooler eller en feil wastegate. Lekkasjer i harde komponenter som intercooler vil vanligvis resultere i en generell nedgang i ladetrykk og hestekrefter, men lekkasjer rundt myk gummi komponenter kan resultere i lurching. Den wastegate er en boost-ventilmedlem som gjør at eksosen å omgå turbo på en pre-set press nivå. Den wastegate solenoid kobles til inntaket systemet via en gummi vakuum linje, hvis denne linjen utvikler en lekkasje, vil wastegate åpne og lukke gjentatte ganger, som fører til lurching og et gys under akselerasjon
.
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67978.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer