Tegn på Bad Sjokk

Støtdempere holde bilens dekk flatt mot overflaten av veien, og gir jevnt trykk så slitebanen slitasje forblir konsistent. En annen funksjon av sjokkene innebærer absorberende vertikalt opp og ned virkninger og bevegelser for bakakselen og front end suspensjon. Uten støtdempere, vil bilens ride være merkbart grov og risting, forårsaker andre komponenter for å bære mye raskere enn normalt. Støtdempere viser mange tegn når de har svekket eller mislyktes. Shock Høyde

Fullt utvidet og med fullt fungerende sel og stempler, sjokk har en forhåndsbestemt høyde, plasserer bilen på riktig avstand fra bakken. Alle sider av kjøretøyet bør forbli innen noen få inches av hverandre hvis dekkene har nøyaktige trykk og den fremre delen suspensjon deler har ingen skader eller slitasje. Noen merkbar avvik i høyden kan indikere en svekket eller lekker sjokk tube.
Overdreven Bouncing

Overdreven spretter eller dala når bilen ruller over oppkjørselen lepper eller ujevnheter kan peke på sjokk som har mistet sin dempende effekt. Fanget hydraulisk væske inne i sjokk sylinder bremser den vertikale bevegelsen av sjokk stempelet, når selene har lekket eller når McPherson strut kilder har svekket, er det en klar sprette til bilen, et sikkert tegn på at de sjokkene må skiftes ut. En enkel rebound test kan utføres ved å skyve ned hardt på den fremre eller bakre støtfanger. Vanligvis har en bil som spretter mer enn to ganger i sjokk problem, noe som indikerer erstatning.
Lekkasjer

Eventuelle visuelle lekkasjer rundt sjokk kroppen tube, enten på toppen eller kroppen av sjokk, tyder på at selene har slitt eller dele. Som et resultat, er det et tap i hydraulisk væske, og all dempende har forsvunnet. Olje vil være tydelig synlig på sjokk kroppen sammen med skitt og støv.
Understell Noises

Loud clanking eller banke lyder kommer fra understellet, når du kjører over humper eller kurver, kan tyde på en ødelagt sjokk mount. Noen ganger er det bolter pause, og sjokkrør løsner helt, forårsaker den side av kjøretøyet for å synke. En ødelagt støt kan også produsere en skraping eller rist støy.
Dekkslitasje

Slitte støtdempere kan ikke holde dekkene godt plantet på veibanen. Med slitte sjokk, dekkene har en tendens til å wheel-hop eller hoppe, og ved høye hastigheter dette fører biter av dekket for å bli revet fra slitebanen. Dekkslitasjen mønsteret ligner kopper eller "muslingsøm", der mønsteret vises bølget rundt hele omkretsen. Dette slitasjekonturen peker spesifikt til slitte sjokk siden ingen andre komponenten forårsaker en slik unormal dekkslitasje.
Overflødig Lean and Suspension Noise
p Hvis bilen lener seg for mye inn i et stramt eller gradvis sin tur betyr dette at støt kan ikke opprettholde sin høyde og har mistet evnen til å bære rammens belastning. Lyder, for eksempel knirkende og stønnet, kan bety andre suspensjon deler er bunnen (berøring eller beite rammen), og dette kan være et tegn på at de sjokkene har mistet sin styrke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65348.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer