Hva ville lage en bil Stall Når du Stop & Go?

Tilfeldig steiling er ofte det første tegn på problemer for drivstoff-injisert motorer, spesielt der sensor problemer er bekymret. Elektronisk styrte motorer er svært følsomme for sensor og komponent tilbakemeldinger innspill, og kan bli litt forvirret når en motorens fysiske handlinger ikke er på linje med hva sensorene sier. Throttle Position Sensor

En dårlig eller maladjusted gass stilling sensor vil lure motoren din til å tro at det er mer luft kommer inn i motoren enn det er. Mens endelige ansvaret for luftstrømmen deteksjon nesten alltid faller til masse-luft og manifold lufttrykk sensorer, de fleste datamaskiner som standard til gass stilling sensor under overgangsperioder. Hvis TPS forteller datamaskinen at gassregulatoren bladene er fortsatt åpen, vil det kutte signal til inaktiv luft regulatoren og føre til at motoren enten kvele ut eller gå lean når gassen raskt åpnes eller lukkes.

Dirty Spjeldhus

Positive veivhus ventilasjon bruke motor vakuum for å suge høyt trykk gasser ut av veivhuset og duct dem inn i motoren. En ventil på ventildekselet eller i slangen holder motoroljen ut av slangen, og senere, i motoren. PCV slange kobles vanligvis opp-strøm av gassen kroppen, og fordi luften pressurizes på gassen blader, olje i luftstrømmen vil typisk kondensere på innsiden av spjeldhus. Dette våt olje er en magnet for støv, skitt og søppel, og vil til slutt brenne av å forlate et kull-lignende innskudd bak. Disse forekomstene kan blokkere idle air-regulatoren passasjer og spjeldhus vegger, som har den samme grunnleggende virkning som en dårlig TPS.
Temperatursensor

datastyrte motorer bruker vanligvis innspill fra temperatursensor for å justere luft-til-fuel ratio. En dårlig temperatursensor vil lure maskinen til å tro at motoren kjører mye varmere av kaldere enn det egentlig er, noe som påvirker hvordan den styrer luft-til-fuel ratio. Denne endringen i luft-til-fuel ratio kanskje ikke engang være merkbar under normale driftsforhold, men det blir mer uttalt når gassen bladene er knapt åpne. Når throttle knivene er slått, har datamaskinen kontroll over ikke bare drivstoffinsprøyting men også luftstrømmen gjennom IAC, noe som betyr at den kan drepe motoren på vilje.
Unmetered Air and Fuel
med

Vacuum lekkasjer kan føre til steiling i henhold retardasjon eller akselerasjon, men vil vanligvis manifest som nøle eller en grov tomgang resten av tiden. IAC ventil og innsprøytningssystem kan være i stand til å kompensere for en svært liten vakuum lekkasje under steady-state, men systemet kan ikke reagere raskt nok under overgangsperioder for å hindre blokkering. Det samme gjelder for ekstremt lav eller høy drivstoff press på grunn av en feil trykksensor, tette filtre eller feil pumpe. Funksjonsfeil injektorer vil gi de samme symptomene, men vil typisk bare gjøre det på den ene sylinderen og vil vanligvis manifest i henhold til steady-state i tillegg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68298.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer