Hvordan vite om din Starter eller dynamo går dårlig

Din dynamo holder alle de elektriske prosesser i bilen kjører. Det gjør den ved å konvertere mekanisk energi fra veivakselen til elektrisk energi lagret i bilens batteri. Radioen, lys, tenning systemer, batteri og andre elektriske prosesser kan svinge i pålitelighet før dynamoen faktisk svikter. Det er viktig å kjenne de riktige skiltene, slik at du kan diagnostisere en sviktende starter (eller dynamo) før det faktisk går ut på et ubeleilig tidspunkt. Du trenger
DC voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller batteriets spenning med en DC voltmeter. Hvis den måler under 13 volt konsekvent, eller ser ut til å være avtagende i strømbrudd, kan det bety en dårlig dynamo. Den andre muligheten er at batteriet kan være sviktende. Ta batteriet til en mekaniker eller bilforretning hvor det ble kjøpt for å ha det testet.
2

Ta hensyn til påliteligheten av dine elektriske tilbehør. Hvis radioen, interiør lys eller andre elektriske tilbehør ut til å virke inkonsekvent, kan det være et tegn på redusert batteri elektrisk utgang, som i sin tur er et resultat av en sviktende dynamo. Hvis ignorert, vil dette gradvis føre til en nedleggelse av alle elektriske prosesser.
3

Sjekk dashbordet indikator eller tjeneste lys. Det ligger i en litt annen plass i hver bil, men det er på dashbordet sammen med alle de andre varsellamper. Sjekk bilens brukerveiledning for å finne dette lyset. Hvis den ikke er ment å være på, og det er opplyst, ikke ignorere det. En blinkende lys betyr varierende mengder batteri valuta og at batteri, dynamo eller LED-lys trenger umiddelbar oppmerksomhet fra en mekaniker.
4

Lytt etter rare lyder. En klingende eller knarrelyd kan tyde på en løs dynamo belte eller en annen ødelagt en del. En klikke lyd når du setter nøkkelen i tenningen og forsøk å starte bilen indikerer at dynamoen er død og må byttes ut. Advarselen lyden du vil høre før klikking er en "surre, surre" støy, etterfulgt av en svak start motoren. Lytt nøye til alle lyder, spesielt hvis flere tegn på en dårlig dynamo er til stede.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64888.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer