Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Diesel Vs. Bensin Miljøgifter

Generelt bensinmotorer produserer betydelig færre miljøgifter enn dieselmotorer. I det siste har dieselmotorer satt ut mye mer sot og nitrogenoksider enn tilsvarende bensinmotorer, selv om nye amerikanske kjøretøy krav for 2009 kan eliminere noen av gapet mellom de to typer drivstoff. Soot

Ifølge Union of Concerned Scientists, har dieselmotorer historisk slippes 10-100 ganger mer sot enn sammenlignbare bensinmotorer. Sot kan forårsake lungekreft og også øker risikoen for hjerteinfarkt og andre helseproblemer.
Nitrogenoksider

Dieselmotorer typisk avgir to ganger nivået av nitrogenoksider (NOx ) sammenlignet med den for bensinmotorer. Nitrogenoksider er en nøkkelfaktor i utviklingen av varme været "smog" i urbane områder.
Karbonmonoksid

En dieselmotor forbrenner drivstoff ganske effektivt , så det gir generelt noe mindre karbonmonoksid enn en tilsvarende bensinmotor.
Global Warming Gasser
CO2 fra motorkjøretøy bidrar til global oppvarming

Diesels bli bedre per gallon kjørelengde enn bensinmotorer, som diesel har om lag 14 prosent mer energi per gallon enn gass-og dieselmotorer er også mer effektiv. Men det tar mer petroleum å gjøre diesel, så det er egentlig ikke mye av en samlet fordel i å redusere karbondioksid (CO2) ved bruk av vanlig diesel.
Biodiesel

biodiesel (2 til 20 prosent biodiesel) redusere nivåene av luft farer som svevestøv (sot), luft miljøgifter som polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) og svoveldioksid. Bruken av en blanding B20 (20 prosent biodiesel) reduserer utslippet av oppvarmingen gass karbondioksyd sammenlignet med bruken av vanlig dieselmotor, noe som gir en total reduksjon fordel sammenlignet med bensin forbrenning.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134835.html

Previous:
Next:

diesel Fuel