Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hva betyr 40 Octane på dieseltanker

nærheten av stedet hvor du putter bensin i bilen kan være en uttalelse : « blyfri bare . " På store diesel lastebiler , for eksempel 18 -Wheelers , vil du noen ganger se stempel : " 40 oktan . " Octane

Hydrokarboner er kjeder av karbonatomer med tilhørende hydrogenatomer . Kjeden med åtte karbonatomer , kalles oktan . Bensin er en kombinasjon av octanes og andre , kortere hydrokarbon kjeder . Den oktan bensin er prosentandelen av octanes i blandingen . Jo høyere oktantall , jo jevnere motoren går .
Diesel Octane

Diesel oktan kalles ofte " cetan . " Kravene til dieseldrivstoff er forskjellige, fordi det ikke er antent med en gnist. Dieseldrivstoff eksploderer når den er komprimert forbi et visst punkt . På grunn av denne metode for antennelse , kan dieseldrivstoff brukes med en mye lavere oktantall . En lav cetantall resultater i motoren banker , grov løping og merutslipp .
" 40 - oktan " Diesel

laveste cetantall av diesel som lovlig kan selges i USA er 40 oktan eller 40 cetan . Når en lastebil tank er merket " 40 oktan ", betyr det at lastebilen kan operere med noen diesel som er lovlig å selge i USA .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/135024.html

Previous:
Next:

diesel Fuel