Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hva er ISO Grad

ISO Grade eller , strengt , ISO-viskositet , er et system for klassifisering for flytende smøremidler - hovedsakelig industrielle oljer - utviklet av International Standards Organization og andre organer i 1970. Formål

Formålet med ISO klasse var å etablere en universell klassifisering for flytende smøremidler som kan brukes , uten forvirring , etter leverandører, designere og brukere.
Viskositet

ISO Grade er basert på viskositet - motstand mot flyt, eller " tykkelsen " av en væske - og hver etterfølgende klasse er omtrent 50 prosent mer tyktflytende enn den forrige klasse. En ISO klasse 32 olje , for eksempel, har en viskositet på mellom 28,8 og 35,5 centistoke ( cSt ) ved 40 grader Celsius ( 104 grader Fahrenheit) , noe som gir et gjennomsnitt på 32cSt .
Viktigheten

ISO klasse og andre, lignende klassifiseringssystemer er viktig fordi olje med lav viskositet kan i for tynn til å beskytte tilstrekkelig komponenter og høy viskositet olje kan føre til plutselige økninger og reduksjoner i oljetrykk ( " kavitasjon ") som forårsaker mekaniske skader .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134887.html

Previous:
Next:

diesel Fuel