Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Pros av hydrogenbiler

Hydrogen er det vanligste grunnstoffet i universet, gir det # 1 posisjon på periodiske system. Produksjonen av dette elementet skjer under bensin raffinering, så vel som i løpet av en prosess kjent som elektrolyse. Sin overflod sammen med det faktum at det er mange ganger mer brennbart enn bensin gjør det til et perfekt alternativ drivstoff. Produksjon
p Det er flere måter hydrogen kan produseres, men i dag den vanligste er en prosess som kalles dampreforming. Dampreformeringsprosessen innebærer eksisterende drivstoff som metanol og bensin, men raffineringsprosessen av olje til bensin produserer også brukbart hydrogen.

En annen av de mer vanlige produksjonsteknikker er elektrolyse. En prosess som fortsatt blir studert for masseproduksjon krever en strøm av elektrisitet blir sendt gjennom vann. Når strøm føres gjennom vannet, vannmolekylet er delt i to hydrogenatomer og ett atom av oksygen. Denne prosessen kan gjøres med alle kilder av elektrisitet, inkludert sol og vind, noe som gjør den til den mest effektiv produksjon metoden, siden ingen andre ressurser går tapt eller forbrukes for å produsere den. En annen lovende trekk ved hydrogen er at det potensielt kan bli produsert om bord, eliminerer kostbar lagring og transport.

En av de største argumentene mot elektriske biler er at den bruker strøm produsert fra fossile brensler. Men den siste energi knase og økonomiske krisen som fulgte har gitt alternativ kraftproduksjon som vind-og solkraft et sårt tiltrengt løft. Men siden hydrogen bilen viser seg å være en mer effektiv bruk av energi, bør den ha en fordel fremfor elbiler.
Utgangseffekt

Hydrogen er flere ganger mer volatile enn bensin og det brenner kjøligere. Faktisk inneholder den 2,6 ganger den energien etter vekt. Nitti pounds av bensin inneholder den samme energien som bare 34 pounds av hydrogen.

En typisk bensindrevet bil som får 30 miles per gallon av gass ville få 78 miles per gallon av hydrogen. Mens økningen i effekt fra en bensinmotor krever ekstra prosjektering og dyre deler, øke en hydrogen motor ville bare være et spørsmål om å legge mer drivstoff.
Nedre Utslipp

I en forbrenningsmotor, forbrenningstemperaturer er direkte ansvarlig for nitritt av oksygen utslipp.

Her har hydrogen en fordel på grunn av sin reduserte forbrenningstemperaturer. I tillegg har de andre regulerte utslipp av karbonmonoksid, karbondioksid og uforbrente hydrokarboner ikke er til stede i hydrogendrevet bil.
Enkel konvertering

Kanskje den største grunnen for konvertering til hydrogendrift er at den passer fint inn i verktøy av bilen produsenter og fabrikker. De interne komponentene i hydrogen-motoren er identisk med bensinmotor, og konvertering ville være en enkel sak å installere en annen drivstoffsystemet.
Oppsummering

Av flere muligheter vi har, el-og hydrogenbiler er langt den mest lovende. Den hydrogen bil lover å være den mest effektive og levedyktig for tidlig konvertering, krever bare beskjedne investeringer i konvertering av eksisterende systemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134083.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff