Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Hvordan bygge en Road Race Car

Road raser ikke er vunnet av biler som er nødvendigvis utestående til enhver ting, seier oftest går til de bilene som rett og slett gjøre alt godt. Alle aspekter av ytelse må balansere. En balansert chassis gjør at sjåføren til å fokusere all sin oppmerksomhet på glatte overganger, sikker passering og konsekvent raske rundetider. I motorsport, starter seier på tegnebrettet. Du trenger
Full sett av grunnleggende håndverktøy
Full sett med metriske og standard stikkontakter
Verktøy for skjæring, sliping og sveising av metall
Fabrikasjon og metall-forming utstyr
Momentnøkkel
Lagersalg og måleverktøy
Vis flere instruksjoner
Designing the Car
en

Start med drivverket og design rundt det. Enhver god racerbil er bygget rundt de tyngste og viktigste bits, noe som vil i de fleste tilfeller være motoren, girkassen og sjåfør. Det er lurt å begynne ditt design ved å sette motor og girkasse så nær bilens tyngdepunkt (CG) og midt mellom akslingene (som ville ideelt sett være på samme sted).
2

Sett akselavstand. En lang akselavstand (avstand mellom senter av front-og bakaksel) vil gjøre bilen mer forutsigbar og stabil i høye hastigheter, men det vil også gjøre bilen mindre kvikk i lav hastighet hjørner og passerer manøvrer. Du må finne en balanse mellom de to. I alle fall, vil du ønsker å sette hjulet plassering så sitt senter sammenfaller med CG.
3

Place alle bilens mekaniske systemer som nær CG som mulig. Dette inkluderer drivstoff tank, radiator, førersete, oppbremsing systemkomponenter, væske reservoarer og radiatorer. Du vil beholde alt så nær midten av bilen som mulig for å redusere virkningene av bilens "polare treghetsmoment", som påvirker drastisk bilens evne til å skifte retning raskt. Tenk på en skøyteløper gjør piruetter, den skater legger armene ut til å bremse ned og stikkes dem i å fremskynde. Holde massen nær sentrum reduserer effekten av treghet på chassiset.
4

Bygg chassis med enkelhet, styrke og aerodynamikk i tankene fra starten av. Det er mye enklere å bygge en aerodynamisk kropp rundt et chassis laget for det enn å lage en murstein av en bil glatt etter at det er bygget. Husk å huske på plassering av kanaler, vakuum effekten av en under-body diffuser kammer og luftstrøm over bakvingen. Design kjølesystemet å bruke en vinklet radiator og forseglet, luft avtrekksvifte hvis mulig.
5

Bygg kroppen så nær de mekaniske komponentene som mulig, følge med sine linjer som et ark drapert over en metall skjelettet. Redusere den samlede luftmotstand ved å holde taket så nært som mulig til førerens hode, som (i dette tilfellet) bør betraktes som en del av bilens mekaniske systemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149673.html

Previous:
Next:

Racing skole