Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Hvordan kjøre en F1 bil

Hvis det var en kategorisering utover utfordrende, ville det være så vanskelig som å kjøre en F1 racer. Disse små monstrene er ikke biler, de er maskiner laget for å gjøre noe annet enn å flytte så raskt rundt en bane som mulig. Litt om å kjøre en F1 bil viser en typisk erfaring fra bilindustrien. Forstå deres grunnleggende operasjon kan gi deg noen ny innsikt i hvor talentfull sine piloter virkelig er. Instruksjoner
en

Klem deg inn i F1 bilens "badekar" cockpit. Det heter at fordi dens grunnleggende form er lik den på innsiden av et badekar. Sitt i skreddersydde sete. Ta på deg custom-formet hjelm og spenne den fem-punkts sikkerhetssele. Ta avtagbart ratt fra pit crew-medlem og klem den på kolonnen. Hvis du kan se 3 inches over forhjulene, du sitter for høyt.
2

Hit den røde P1 (tenning på)-bryteren til venstre for rattstammen og P2-knappen på høyre, gjør som bilens telemetri enhet og forteller det til å begynne å overføre informasjon til gropene.
3

Fortell din pit mannskap for å fjerne den elektriske dekk wraps, som har varmeelementer inne for å bringe dekkene opp til driftstemperatur.
4

Løsne clutch ved å holde rattet montert padle ved siden av din venstre eller høyre pekefinger. Flick høyre shift pedal (under clutchpedalen) med tre nederste fingrene. LED (light emitting diode) indikator på toppen bør lese "1".
5

Se på sekvensielle LED-lysene på toppen av $ 15 000 rattets multiscreen. Lysdiodene på de fleste vil starte fra rødt helt til venstre, overgangen til gul, grønn og gul igjen og til slutt rødt til høyre. Grønn er motorens ideell drift turtallsområde, representerer gul en oppgiring eller nedgiring punkt og rødt er en motor under-eller over-rev.
6

Hev motor rpm til ca 8000 (midten grønn LED) og sakte slipper clutchen. Dette er en fin balansegang. Hvis hastigheten faller under 6000, vil datamaskinen automatisk forbønn og drepe motoren for å forhindre skader på grunn av blokkering.
7

Accelerate bort fra gropene, og pass på å holde seg innenfor postet 50 mph (eller 70 kmt) grensen til du tømmer pit veggen.
8

lette på gasspedalen, og være forberedt på en sensasjon ikke ulikt å bli truffet i brystet med en slegge. Vent til høyre hånd lampene på turtelleren treffer gul for å slippe ut pusten du ufrivillig sugd inn når bilen begynte å akselerere. Dens rask oppbremsing på oppgiring vil hjelpe din mellomgulvet å presse luft ut.
9

Når høyre flest gule LED lyser opp, hold clutchpedalen ned og flick oppgiring padle med høyre tre fingre . Fortsett forsiktig akselererer til du kommer til tredje gir, og da kan du gulvet gassen. En 1000 + hestekrefter F1 bil er mer enn i stand til å brenne bakhjulene på noe under 100 mph.
10

Hit bremsen med venstre fot mens du taster inn første sving samtidig treffer clutch og bla den gire ned padle med venstre fingrene. Hold rev indikatoren i grønt til alle tider.
11

Decelerate bare så mye som du må når du trykker på bremsen. En F1 bil avhenger sine vinger og aerodynamisk downforce for trekkraft for å gjøre det rundt svingene, og går for sakte vil redusere downforce.
12

Balance hastighet nøye. Gå for sakte, og du vil miste grepet gjennom downforce reduksjon. Går for fort, og du vil gå flyr av veien siden dekkene og bremsene er ikke opp til sitt optimale temperaturen enda. Som en referanseramme, mange av hjørnene som en F1 bil kunne cruise rundt på 120 km /h ville bli merket 35 mph på gaten.
13

Fortsett sirkle sporet inntil dekkene og bremsene er opp til temperaturen. Kjør på mer enn 200 km /h på langsidene. Pit når du trenger å for ferske dekk eller mer drivstoff.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149674.html

Previous:
Next:

Racing skole