Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Veltebur Tubing Specs

En veltebur er den siste linje av forsvar for en rallyfører eller off-road entusiast. Under en flip, er veltebur eneste mellom en førerens hode og bakken under den. Organisasjoner som Sports Car Club of America (scca) fremsatt ulike spesifikasjoner for rullebur slik at de tilfredsstiller styrke og sikkerhetskrav. Cage Material

Ifølge Automedia.com, lar Sports Car Club of America (scca) kun fire ulike materialer som skal brukes for veltebur tubing. Akseptable materialer omfatter sømløs, Drawn Over Pivot (DOM) miled stål, Electric Resistance Sveiset (blindgjengere) bløtt stål og krom moly materiale. Sømløs rør er smidd og videreutviklet ved hjelp av metall korn, er DOM laget av stål strimler og blindgjengere er laget av rullende flatt stål til rør. Chrome moly er vanskelig å sveise, men er sterk og kan derfor være tynnere enn de andre materialene.
Cage Tubing Size

Roll barer avvike fra rullebur i at de er brukt i enklere design. Automedia.com sier at veltebøyle rør er vanligvis rundt 1,5 inches i diameter, mens rullebur kan være så lite som 1.375 inches i diameter fordi burene er sterkere strukturer enn veltebøyler. Slanger 1,375 inches i diameter er akseptabelt for rullebur på kjøretøy under 1,500 pounds, mens diameteren på rør bør øke til 1,5 inches hvis kjøretøyet vekter mellom 1500 og 2500 pounds.
Generelt Design

Ifølge Sports Racer Network, bør radius av bøyer i roll cage tubing være ikke mindre enn tre ganger diameteren på slangen for at det å være strukturelt lyd. Rullebur bør også starte fra gulvet på en bil og være festet med metallplater duk eller støtte rør under rør skjøter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149680.html

Previous:
Next:

Racing skole