Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Nhra Roll Bar Rules

The National Hot Rod Association (nhra) fastsetter regler for veltebøyler og rullebur for racing biler. Uten veltebøyler eller bur, er driverne ikke lov til å rase. Den nhra har gjort finne og følge reglene enkle, og det er flere race entusiast magasiner og bedrifter til å hjelpe en sjåfør få sin tur klar til å rase. Sjekk med banen for å finne ut om deres regler er stivere enn NHRA grunnleggende regler. Roll Bar
Steel tube lager for veltebøyler og merder.

nhra krever en veltebøyle i alle konvertible som er 13,49 sekunder eller raskere i kvartalet mile. For biler som ikke er konvertible, er deres cut-off tid 11,49 sekunder i kvartalet mile. Det er et unntak fra denne regelen. Hvis bilen har bestanden brannmur og gulvbord intakt, kan det kjøre kvart mile på så lite som 10 sekunder. Veltebøylen må konstrueres med en mild 3/4-inch stålrør med en veggtykkelse på 0,118 tommer. Eller en 3/4 chrome-moly rør med en veggtykkelse på 0.083 kan brukes.
Roll Cage

veltebur ligner på veltebøyle, unntatt det er mer beskyttelse for føreren. Kjøretøy som kjører raskere enn 10,99 sekunder i kvart mile eller har en modifisert gulv og brannmur må ha et veltebur. Alle kjøretøy, uavhengig av endringer, må ha en roll cage hvis den treffer 135 mph eller raskere i kvartalet mile. Det er viktig å merke seg at rullebur må være sertifisert av en nhra chassis inspektør. Kontakt nhra å finne en inspektør i ditt område.
På rase
Kjøretøy linje opp for tech inspeksjon.

På hvert løp, ser en sikkerhet inspektør eller teknisk inspektør på hver bil, og avgjør om det er egnet til å rase. Inspektørene ikke bare se på veltebøyler og bur, men for andre sikkerhetsfunksjoner i tillegg. Dette inkluderer elementer som hjelmer, radiator overflow reservoarer, slepe nøtter og pigger, samt en rekke annet utstyr. Den nhra har satt opp reglene slik at hver sikkerheten trinnet er bygget på den som kommer før det. For eksempel, hvis en racer har veltebøyle, men så beveger seg opp i hastighet parentes, kan han legge buret til den eksisterende roll bar struktur.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149678.html

Previous:
Next:

Racing skole