Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Informasjon om Street Racing

Streetracing er hovedsakelig en unsanctioned og ulovlige praksisen med racing på offentlige veier. En hel motkultur har sprang opp rundt praktiseringen av street racing og er popularisert av filmer, TV-programmer og videospill. Disse løpene er stort sett dueller mellom to biler, men kan også innebære mange biler og mengder av observatører. Det er betydelige farer for street racing og juridiske konsekvenser kan koste en sjåfør hans kjøretøy og lisens. Historie

Streetracing har en lang historie, helt tilbake til forbudet dager av 1930-tallet. I noen deler av USA, ville smuglere modifisere sine kjøretøy for å oppnå bedre effekt og håndtering fra sine motorer og fjæring. Mange historikere mener at forbudstiden i USA var opphavet til olabil-løp, og selv dra racing, så vel. I 1950 ble hele fremveksten av street racing med slike Hollywood-filmer som "Rebel Without a Cause" i 1955, som assosiert street racing med den kraftige angst av ungdomskulturen. Denne sammenkoblingen av reseptfrie kulturer ble kulminerte med den populære "Grease"-filmen i 1978, som inneholdt en spennende gateløp scene.
Hot Spots
p Det er sterke racing kulturer i mange deler av verden. Noen byer og tettsteder har blitt klassifisert som street racing "hot spots". Dette er steder det stadiet koordinerte løp, som er organisert og planlagt god tid i forveien. Race planleggere har selv blitt rapportert å ha overvåket GPS posisjonering av politiets kjøretøy for å unngå å bli oppdaget. Disse gateløp hot spots også er forbundet med illegal gambling og underjordiske gjengen aktivitet. Southern California og Dallas er to gateløp hot spots i USA. I California er det flere uttak for rase entusiaster til trygt og lovlig deltar i sporten. Men i Houston, er myndigheter kjemper for å kontrollere et løp kultur med få sanksjonert rase arenaer. Offiserer for Harris Fylke det rapportert mottar cirka 100 tjeneste samtaler relatert til street racing i fylket i løpet av 2007, mange, inkludert dødsulykker. Street racing hot spots som Tokyo og Hong Kong har selv fått verdensomspennende oppmerksomhet. Imidlertid er deres beryktet delvis på grunn av de grusomme og forferdelige ulykker som preger en street racing hot spot.
Starte et gateløp
p Det er svært få regler når det kommer til street racing, men det er en gjenkjennelig format. Driverne vanligvis stille opp mens du reiser fartsgrensen og vente på de andre førerne. Noen ganger kan en sjåfør vil lyde hans horn tre ganger for å starte løpet. Lederen velger kurset og en vinner blir bestemt ved å outrunning de andre syklistene. En annen populær måte å signalisere starten på et løp er ved å ansette en tilskuer. Som starter tre av et drag race, hever tilskueren sin hånd og signaliserer starten med en dråpe hatten. Dette bildet har blitt gjentatt i filmer som "Heavenly Kid", musikkvideoer fra ZZ Top, og har blitt et gjenkjennelig symbol på street racing.
Fordelene

Noen kritikere av street racing spørsmål lokke av en slik farlig sport. Likevel, noen deltakere liker å være en del av en slik unsanctioned racing miljø, uten regler eller begrensninger. Et samfunn av bilentusiaster kan vokse fra en street racing hot spot, som gir en sosial scene for en under-served demografisk. Det er ingen aldersbegrensninger og street racing kan gi underholdning for unge sjåfører som ennå ikke er tatt inn i barer og klubber. Mange sjåfører er stolte av de endringene som er gjort til sine biler og nyte vise sine oppgraderinger til street racing entusiaster. Dette har ført til en betydelig økning i ettermarkedet bransjen, som sjåfører og entusiaster kjøpe mer tilbehør for sine turer.
Ulovlig gambling

gateløp er ofte satset på av både deltakere og observatører. De fleste gateløp innsatser er et resultat av personlige argumenter og tvister som blir avgjort på veien. Som premie får vinneren av løpet kontanter eller kan til og med vinne motstanderens kjøretøy. Dette kalles "racing for rosa" hvor vinneren holder miste kjøretøyet som et trofé. Dette racing tema hjalp inspirere Speed ​​Channel originale serie kalt "Pinks", hvor deltakerne kjemper for kjøretøy eierskap.
Problemer

street racing kan være farlig for både sjåfører og tilskuere. Det er også problemer med lovligheten av racing ytelse kjøretøy på offentlig vei. De fleste street racing biler er ikke utstyrt med roll bur eller ekstra sikkerhet funksjoner. Drivere er stort sett utrent og mangler profesjonell racing opplevelse. Dessuten er normal kjøring offentlige ikke forberedt på å håndtere og unngå en improvisert gateløp. Dette øker sannsynligheten for kollisjoner og dødsulykker. Det kan være omfattende slitasje plassert på veier og privat eiendom der gateløp blir holdt. Dette kan bety gjerder, fortau og asfalt som må repareres av skattebetalernes dollar. Street racing hot spots kan også brukes som ulovlig gambling hi, der millioner av dollar bytte hender. Dette kan føre til økt gjengen aktivitet og biltyveriet. Selv de store Hollywood-filmer som portretterer street racing inkluderer de underjordiske kriminelle påvirkninger av gambling og gategjenger. Politiet har en nulltoleranse mot ulovlig gateløp. I nesten alle racing hot spots, kan straffer inkluderer alvorlige bøter, fengsel og tap av kjøretøyet.
Populære filmer og spill

generelle populariteten til gateløp kultur kan delvis tilskrives skildringen av gateløpskulturen i populære former for medier som filmer og videospill. Filmer som "Nitro" og "Death Race 2000" ble sterkt påvirket av street racing, men ingen hadde en innvirkning på gaten racing helt som "Fast and the Furious"-serien. Innbringende mer enn $ 80 millioner dollar i sin første 10 dager, var denne filmen vilt vellykket. De studio ledere løslatt offentlige tjenester for å avskrekke ulovlige gateløp, men kunne ikke konkurrere med lokke av egne vågale løpene og street stunts. Filmen vises også gateløp favoritter som Mitsubishi Eclipse og Lancer Evolution. "Fast and the Furious" var en nybegynner guide til alt fra drifting og lystgass, til ulovlig gambling og cop jager. Videospill som Midnight Club, Need for Speed ​​og Grand Theft Auto også dele lignende popularitet og lønnsomhet. De er tilgjengelige på flere plattformer og tillater spillere å endre, stjele og kjøre sine biler. Need for Speed-serien omfatter også politiet jager og kjøretøy skade i selve spillingen. Det er stor debatt om hvorvidt disse simulerte ulovlig løp med sin mangel på respekt for politiet liv og eiendom påvirke unge spillere. Selv om de fleste av disse spillene ikke kommer med en Parental Advisory klistremerke, deres gateløp temaer ofte har auto tyveri, vulgært språk og incentiv-baserte krasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149649.html

Previous:
Next:

Racing skole