Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan bruke en automatisk Gear Shifter

Tradisjonelt biler leveres standard med to typer overføringer: manuelle og automatiske. I de senere årene, begynte noen bilprodusenter å tilby en "semi-automatic" alternativ for de som ønsker følelsen av en manuell girkasse, men også den drivende enkel en automatisk. Få mest mulig ut av din automatisk girspaken ved å bruke dette alternativet til sitt fulle potensial. Du trenger
Førerkort
bil med halvautomatisk girkasse
Vis flere instruksjoner
en

Sitt i førersetet av bilen, og sette nøkkelen i tenningen. Pass på at bilen er i enten "park" eller "nøytral", og starte den ved å vri om tenningsnøkkelen.
2

På de fleste semi-automatiske biler, trykk på bremsepedalen, og flytt girspaken til "D /M" (kjøring /manuell) posisjon rett under nøytral. Hvis bilen bare har en drivhjulet og en manuell gear, skifte til manuell stilling.
3

å begynne å kjøre, bare ta foten vekk fra bremsepedalen, og trykk ned på gasspedalen. Bilen vil automatisk begynne å flytte fremover i første gir.
4

Når bilen når toppen av girserien, nær den rød-streken på turtelleren, presse frem lett på girspaken. Bilen vil da skifte til andre gir. Det er ikke nødvendig å fjerne foten fra gasspedalen til å skifte, men dette kan føre til en raskere overgang fra første til andre.
5

Fortsett skiftende gjennom girene til bilen er på et behagelig hastighet.
6

Når bremse ned, presse inn bremsehendelen, og vent til motoren for å spinne inn i lavgir serien, vanligvis rundt 1500-2000 rpm. Å gire ned, trekke tilbake lett på Shifter, og bilen vil skifte til det nest laveste gear.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148186.html

Previous:
Next:

driving tips