Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en sportsbil

Sportsbiler er rettet mot en samlet balanse mellom ytelse som maksimerer håndtering, akselerasjon og bremsing. I motsetning til en muskel bil, som er fokusert primært på kraft og akselerasjon, leverer en sportsbil mye moro når det gjelder tid til svinger, enten det er en racerbane eller en øde bakvei. Instruksjoner
en

Accelerate greit, men aggressivt. Når du akselererer i en sportsbil, bruke gassen gradvis og ikke i en jerky måte, spesielt når du går ut hjørnene. Dette vil sikre at kjøretøyet ikke blir urolig. I kraftige sportsbiler som Corvette og Porsche, er dette spesielt viktig, siden den plutselige effektøkning kan forårsake ustabilitet.
2

Hold begge hendene på rattet med mindre du er skiftende tannhjul. Holde hjulet i de tre og ni. Når du slår opp i et hjørne, unngå "shuffle styring", som er der du skyver du hendene rundt rattet mens du slår den. Snarere holde hendene i samme stilling, selv om armene krysse. Dette kan være vanskelig å venne seg til i begynnelsen, men det sikrer at du alltid vet hvor rett-fram-stilling av hjulet er.
3

Shift nær redline hvis motoren er en høyt turtall motoren. Mest normalt pustende sportsbilmotorer Redline relativt høy, alt fra 6500 til 9000 rpm. Ofte er topp hestekrefter gjort like før eller ved redline. Selvfølgelig, noen biler som Porsche 911 Turbo produserer mye kraft og dreiemoment lavt nede og trenger ikke å være ruset så høyt før neste gir er valgt.
4

Shift raskt, men jevnt. Ikke bare ram girspaken fra utstyr til utstyr i løpet av opp-og nedgiring. I stedet flyttes så glatt som mulig, ta en pause for et sekund i mellom girene før du skyver spaken inn i neste gear. Dette vil redusere mekanisk slitasje samt gjøre kjøringen mer fornøyelig.
5

Match motorturtall til utstyret du nedgiring inn. Når bremse ned for et hjørne og nedgiring til neste lavere gear, blip på gassen for å få turtallet opp til der den lavere gir kommer til å plassere motorturtall.
6

Bruk "hæl og tå "metoden når samtidig bremsing og nedgiring. Hæl og tå nedgiring er der du rotere foten på bremsen over til gasspedalen til blip på gassen og ta med turtall opp samtidig bremsing. Dette er en avansert kjøreteknikk, men vil gjøre kjøringen smidigere og raskere og redusere slitasje på bilens mekaniske komponenter.
7

Finish bremse bilen før du går inn i svingen. Når du nærmer deg en kommende sving, få bremsing gjort før du går inn i svingen. Hvis du må bruke brems under en tur til å redusere farten, kan du opprørt fatning av bilens chassis på grunn av den plutselige veie overføring mot utsiden av svingen. Bruk bremsene som du skriver inn tur til å overføre vekt mot utsiden av svingen.
8

Se hvor du går i svinger, ikke hvor du er på. Hvis du reiser raskt gjennom et hjørne, holde øynene opp veien til der bilen er på vei.
9

Ikke start akselererende full gass før du er forbi toppen av hjørnet, som er den delen av hjørnet der buen begynner å kurve mot utgangen. Påfør gassen jevnt for ikke å forstyrre ro av kjøretøyet. Ved for stor mengde gass før avslutningen av sin tur kan resultere i overstyring, hvor den bakre ende mister taket og går mot utsiden av svingen, eller understeer, hvor den fremre ende går mot utsiden av svingen i stedet for å holde på linjen du kjører på. Til tider er overstyring en ønskelig effekt, spesielt i en sportsbil, og kan gjøre bilkjøring mer moro om det er kontrollerbare. Det kan imidlertid også være farlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148200.html

Previous:
Next:

driving tips