Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Scooter Safety Inspection Sjekkliste

Scootere, enten elektrisk eller forbrenning drevet, er et økonomisk gjennomførbart alternativ å kjøre bil. Før du treffer veien, vil imidlertid en vanlig planlagt sikkerhetskontroll sikre at din tid på veien er en glatt. Regelmessig kontroll av din scooter krever disiplin, men kan bety forskjellen mellom en problemfri tur og en ulykke. Daglig

Inspiser scooter daglig før hver tur. Rutinemessig daglig vedlikehold kan ofte utgjøre forskjellen mellom skade, får en billett, å ha scooter stjålet eller bruke dyrebar tid på siden av veien fikse noe som kan ha blitt fikset hjemme der verktøyene er.

Sjekk alle lysene på scooteren, inkludert din baklys, foran og bak blinkers og høye og lave bjelker i hodet lampe. Ta en nærmere titt på dekkene dine. Søk visuelt og forsiktig ved berøring for skarpe gjenstander inne i dekket som kan føre til en flat. Pump opp dekkene så snart som mulig hvis lufttrykket er lavt. Sjekk for å være sikker på at peg låser på rattet og håndtak låser er i drift. Sjekk drivstoff nivå eller, hvis du bruker en elektrisk scooter, den ladenivå. Sitte på sykkelen og justere speilene. Gi horn en Toot. Start motoren, begynner å kjøre sakte og teste først opp de bakre og deretter foran bremser. Når du er klar til å gå, kjøre den første mil eller så tregere enn normalt og lytte etter eventuelle problemer.
Seks måneder

Skift motorolje hvert halvår eller 1000 kilometer . Endre olje filter hvis scooteren har en også. Deretter sakte inspisere dekkene for slitasje. Sprengning langs sideveggene indikerer det er tid for nye dekk. Skallet dekk, dekk som mangler slitebanen i ethvert område, er farlig, spesielt i regn og skarpe svinger, og bør endres umiddelbart. Fysisk inspisere eiker og sørge for at de er stramme. Lube gass og break kabler. Endelig, sjekke alle festene for å sikre at ingenting er løs eller i ferd med å falle av, slik som dine hjul.
Ett år

Granskning av interne deler av scooter hvert år eller 3000 miles. Start med å erstatte girolje, installere en ny tennplugg og rengjør luftfilteret. Inspiser visuelt gass og break kabler for slitasje av ledninger og bytt om nødvendig. Stasjonen belter og kjeder bør justeres årlig i tillegg. Til slutt, er dette tiden for å inspisere bremsebelegg, montert materialet i bremsene som presser mot enten bremsetrommelen eller plate, og skaper friksjon nødvendig å stoppe scooter. Par disse trinnene med de i seks måneders checkup å holde scooter i best mulig form.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148187.html

Previous:
Next:

driving tips