Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Stick Shift Med en Clutch Pedal

Finn et vidåpent, flatt område å øvelseskjøre med en pinne skift. En tom parkeringsplass med noen hindringer er ideelt. Før du begynner, bli kjent med bilens pedaler og parkeringsbrems. Med bilen av, øve slik at clutchpedalen å stige sakte. Over tid vil du lære å jevnt overgangen fra en død stopper for første gear. Som du lærer, vil du sannsynligvis stall bilen et par ganger. Ikke bekymre deg, vil dette ikke skade bilen. Instruksjoner
Forberedelse
en

Kontroller at parkeringsbremsen er på.
2

Flytt pinnen til nøytral, vanligvis tilkjennegitt av bokstaven N.


3

Trå inn clutchen (lengst til venstre pedal) og bremsen (sentrum pedal). Hold dem ned.
4

Start bilen.
5

Løsne nødbremsen, om nødvendig.
Driving

6

Flytt pinnen til første gir.
7

Ta foten av bremsen.
8

La clutchpedalen å stige sakte og jevnt. Du vil føle bilen begynner å få fart. En myk overgang fra død stoppe til første gir er den vanskeligste delen av å kjøre en pinne skift og vil kreve praksis. Dersom motoren steiler, har du lov clutchen å stige for raskt.
9

Trykk på gasspedalen (lengst til høyre pedal) til du hører motoren anstrengende. Det er nå på tide å gå inn i neste gear.
10

Hold nede clutch, flytte girspaken tilbake til nøytral, og deretter inn i andre gir. Slipp clutchpedalen så snart pinnen er i andre gir. Siden du allerede er i bevegelse, trenger du ikke å heve clutchpedalen sakte.
11

Fortsett å bruke gass og gire opp gjennom girene som nødvendig. De fleste biler bare har fem gir forover, men noen få har seks gir.
12

Å bremse ned bilen, bruke bremsene. Selv om du ikke trenger å samtidig holde nede clutch pedal, er det lurt å gjøre det. Dette vil holde bilen fra drøye når den når en død stoppe.
13

å parkere bilen, ta den med til et stopp (sørg for at du har clutchpedalen ned). Sett shift stick i fri, sette på parkeringsbremsen og slå av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148116.html

Previous:
Next:

driving tips