Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Semi Truck på Slick Roads

Kjøring store lastebiler er utfordrende i godvær, enn si i fattige og vinterlige forhold. Det er mange proaktive tiltak, samt reaktive teknikker som kan sikre driver sikkerhet, så vel som de som deler veien, i løpet av disse isete forhold. Du trenger
Driving Experience
Skill
Confidence
Vis flere instruksjoner
Proactive Solutions og kjøring teknikker
en

Carry en førstehjelp kit for on-road nødhjelp, og alltid sørge for at bilen er i god stand for veien fremover. Dette inkluderer vinter-prøvetrykk og balansere lasten for å sikre riktig vektfordeling, men også kan omfatte, avhengig av alvorlighetsgraden av forholdene, redusere lufttrykket i dekkene og legge kjøring kjeder for økt trekkraft.
2

Vurdere forholdene fremover før ankomst. Alltid kjøre defensivt ennå bevisst. Opprettholde full og trygg kontroll over rattet og unngå kjøring distraksjoner, for eksempel en mobiltelefon eller foruroligende musikk.
3

Øk følgende avstand med så mye som 10 sekunder over normalen, noe som kan sikre tilstrekkelig reaksjonstid i tilfelle av en fare for kollisjon. Kjør sakte og brems forsiktig, men med vilje, ved hjelp av ballen av foten i stedet for hele foten. Dette, sammen med bruk av Jake bremser og eksos bremser (hvor lovlig), kan hindre at hjulene låser opp, noe som sikrer kontroll og hindrer "jack knifing" av tilhengeren.
4

Unngå akselerering i oppoverbakker, heller opprettholde en konstant hastighet mens stigende bakken. En måte å gjøre dette på er å samle nok fremover momentum fra forrige nedoverbakke å klatre den nåværende bakken uten å bruke mye motorkraft. Jo mer dreiemoment tilgjengelig til hjulene, jo mer sannsynlig er det å skli. Så på samme notatet, høyere, høyere gir er mer gunstig mens klatring fordi de begrenser det anvendelig dreiemoment. Lavere gir gjøre slipping mens akselererende mye vanskeligere å unngå.
5

Look for is på trær og sidespeil som sterk ledetråder forhold, samt plutselige cessations vann "kick-up" fra bilen blir fulgt. Kjøring i disse forholdene krever tillit og dyktighet. Hvis disse to egenskapene ikke er til stede, er den beste handlingen la en mer erfaren lastebilsjåfør gjøre kjøringen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148155.html

Previous:
Next:

driving tips