Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Tegn ditt bilbatteri er sviktende

En bilens batteri vil ikke vare evig, og uten den bilen vil være ute av stand til å fortsette å kjøre eller selv starte. Når et batteri nærmer seg slutten av sin levetid, vil det vanligvis være rikelig faresignaler og ledetråder som, hvis akt på, kan hindre et sammenbrudd. Siden kostnadene for bilbatterier er betydelig, lønner det seg å se etter tegn på forestående svikt for å sikre nok tid til å arrangere midler til en erstatning. Dashboard Indikasjoner

I de fleste tilfeller vil bilen varsle deg når batteriet snart må byttes ut. Med motoren i gang, vil et batteri annunciator lys på instrumentpanelet lyser når batteriet er i ferd med å mislykkes.

Noen instrumentpaneler kan ha en måler som kalles et amperemeter som viser batteriets tilstand. I dette tilfellet, dersom amperemeter leser nær den lave enden, som en tom bensintank gauge, er batteriet i dårlig forfatning. Bilens håndboken vil ha detaljer om hva annunciator lys eller amperemeter ser ut, men mest typisk ha et bilde av et batteri med pluss og minus tegn på terminalene.
Starte motoren i Indikasjoner

En bil med en sviktende batteri vil ha problemer med å starte opp fordi den svekket batteriet ikke har nok strøm til å slå alle komponenter i motoren. Når tenningen er slått til startposisjonen, symptomer som spy saktere enn normalt, og tap eller dimming av interne og eksterne lamper viser en sviktende batteri.
P Hvis ikke annet enn en rask klikkelyd høres når nøkkelen er slått å starte, er batteriet kritisk lav.
Benk Testing

Periodisk testing av batteriets tilstand kan være den beste tidlig varsel om batterifeil . Mange auto deler butikker og mekaniker butikker tilbyr gratis benk testing av bilbatterier, ofte som en del av en fri trafikksikkerheten eller veitrafikk test. Batteriet er ladet og deretter testet på en maskin, og resultatene indikerer om det er mye levetid igjen på batteriet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148320.html

Previous:
Next:

driving tips