Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Slik arbeider en manuell girkasse

En manuell girkasse krever sjåføren til å skifte gir i et kjøretøy for å imøtekomme for fart og endringer i retning og terreng. Girspaken for en manuell girkasse er enten på rattstammen eller på gulvet mellom forsetene. Biler og lastebiler kommer med en tre-, fire-eller fem-trinns girkasse. Mange sjåfører foretrekker kontroll over valg av tannhjul på farten med manuelle girkasser. Shifting en automatisk girkasse krever ekstra kjøring ferdigheter, men det kan være svært nyttig å gjøre girskift med en manuell girkasse i bakker eller glatte veier. Instruksjoner
Slik arbeider en manuell girkasse
en

fest sikkerhetsbeltet og se at alle passasjerer gjøre det samme. Et kjøretøy gir ingen beskyttelse for passasjerene ikke bruker bilbelte.
2

Trå inn clutchen før du starter bilen. Clutchen må også være ned når som helst bremsepedalen brukes.
3

Shift inn "første" eller "omvendt" med clutchen ned. Trykk forsiktig på gasspedalen mens sakte løfting av clutch. Bilen vil begynne å bevege seg i den valgte retningen.
4

Bruk omvendt for sikkerhetskopiering av bilen fra en død stoppe. Noen stick-shift modeller krever girspaken å bli spratt nedover, eller et grep tab for å bli trukket før overgangen til reversere. Dette beskytter mot uhell skiftende i revers mens bilen er i bevegelse fremover.
5

Shift gjennom forover som du tar bilen opp til hastighet. Redusere presset på gasspedalen som du tråkker på clutchen til å skifte fra "første" til "andre" når motoren vinder med en hastighet på 10 til 15 miles per time. Sakte løft av clutch som du gjenoppta akselerasjon.
6

Shift inn "tredje" gir mellom 20 og 25 miles per time. Bruk samme gass-clutch koordinering av utleie av gassen mens du trykker inn clutchen, deretter retur akselerasjon mens du løfter av clutch.
7

Shift til høyere gir å ta hensyn til hastighet hvis modellen har en fire - eller fem-trinns girkasse. Skifte til "fjerde" gir mellom 30 og 35 miles per time og "femte" utstyr når du når 40 eller 45 miles per time.
8

Gir ned for åsene. Skifte til et lavere gir for å få makt for klatring en bakke. Også bruke "først" eller "andre" gir for å holde fra å få for mye fart på vei ned en bratt karakter. Dette bidrar til å unngå å brenne ut bremsene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148002.html

Previous:
Next:

driving tips