Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Automatiske Motorsykler for nybegynnere

Når du først starter å kjøre motorsykkel, det er en spennende og litt skremmende opplevelse. Du kan være dyktig i å kjøre bil, men motorsykkelkjøring er et annet dyr alle sammen. Når du er vant til det, men det er ganske mye moro. Takket være moderne teknologi, kan en automatisk motorsykkel være akkurat den tingen for å bidra til å bygge tillit. Hva er en automatisk motorsykkel?

Individuelle lover variere fra stat til stat, men den juridiske definisjonen av hva som kvalifiserer som en motorsykkel er vanligvis basert på motorens slagvolum. For eksempel tilbyr delstaten Illinois to motorsykkel lisens klasser. Klasse L består av motordrevne sykluser i henhold 150cc, mens klasse M består av motordrevne sykluser enn 150cc. Det skilles ikke mellom manuelle og automatiske girkasser.

Tradisjonelle motorsykler (og eldre scootere) har sendinger som må forskyves manuelt. Kontrollene varierer fra modell til modell. På de fleste moderne manuelle motorsykler, er clutchen engasjert med en spak på venstre styret, mens girskiftet er gjort med venstre fot. Bremsene er engasjert via et håndtak og fot pedal på høyre side av sykkelen.

Automatiske motorsykler, som med sin bil kolleger, ikke krever at du skifte gir manuelt eller å engasjere en clutch. Foruten å kontrollere retning og hastighet, alt du er ansvarlig for som rytter bremsing.
Typer automatiske Motorsykler

Verdens scootere (må ikke forveksles med mopeder, som er vanligvis under 49cc og ofte ikke krever en motorsykkel lisens) har blitt automatisk de siste tiårene. Tilbake i 1960, hadde Vespa og Lambretta scootere og noen etterlignere tannhjul og clutcher. Moderne Vespas er automatiske, er som de fleste andre scootere selges i USA Mens de fleste ryttere på enten scootere eller motorsykler vil sverge den andre gruppen er ingenting som dem, scootere betraktet som "automatiske motorsykler" av loven.

Mer De siste årene har flere selskaper (inkludert Piaggio, som eier og produserer Vespa merke) begynt å bygge bro over gapet mellom gamle skolen scootere og motorsykler. Disse scootere har kraftigere motorer med større slagvolum og kalles "maxi-scootere." Suzuki Burgman 650 er, som navnet skulle tilsi, en 650cc beist av en scooter. Hondas Silverwing, den yngre søsken til sitt flaggskip Goldwing motorsykkel, har 600cc.

Andre selskaper har begynt å lage automatikk som ser ut som hva de fleste mennesker som aldri har ridd ville tenke på når hører ordet "motorsykkel". Aprilia, italiensk produsent av mesterskapsvinnende sportssykler, avduket Mana for 2009 årsmodell. Det er en 850cc automatisk sportssykkel, og det ser så mye som en tradisjonell sportssykkel at du kan bli tilgitt for ikke innser det ikke. Amerikanske produsenten Riley opptar den andre enden av stilen spekteret, som tilbyr en rekke 750cc V-twin-automatiske kryssere som gir en ny mening til "easy rider".


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148117.html

Previous:
Next:

driving tips