Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre i snø med en AWD

AWD, all wheel drive, er det samme som 4WD, firehjulstrekk, noe som betyr at alle fire hjulene har makt snarere enn bare to hjul. I snøen, er AWD nyttig spesielt når du starter fra en stopp. AWD bidrar til at bilen gevinst trekkraft, men hjelper ikke ved høye hastigheter, på is, eller når du bremser. Instruksjoner
en

Vurdere kjøreforhold. AWD hjelper i snøen, men det hjelper ikke på isen. Hvis veiene er isete, må du kjøre med ekstra forholdsregler.
2

Accelerate sakte. Hvis du føler skli dekkene fordi det er is, fortsetter å kjøre sakte til du kjenner at dekkene gevinst trekkraft. Selv om du har trekkraft, kjører ikke mer enn 30 til 40 miles per time på isete forhold på motorvei og enda tregere i sidegatene. Dersom bilen begynner å skli, ikke overcorrect rattet. Dette vil bare gjøre problemet verre.
3

Vær forsiktig når du kjører i høye hastigheter. AWD vil hjelpe bilen bo rett ved kjøring i snørike forhold, men det fungerer ikke så godt i høye hastigheter.
4

Unngå bråstopp. Forutse stopper så langt i forveien som mulig slik at du ikke trenger å smelle på pausene. AWD hjelper ikke bilen stopper, så du må være forsiktig for å unngå skrens og skyve når du prøver å slutte. Let opp på gassen i påvente av en stopper for å redusere bil ned. Pumpe bremsene til å stoppe eller holde bremsepedalen ned for å aktivere anti-lock break-system, ABS, hvis kjøretøyet har det.
5

Vær oppmerksom på andre sjåfører. Andre sjåfører vet kanskje ikke hvordan du skal kjøre i snøen og deres kjøretøy kan ikke ha AWD forårsaker dem til å gli mer. Selv om din AWD bilen er godt utstyrt for kjøring i snøen, må du kjøre defensivt for å unngå å bli truffet av et annet kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148056.html

Previous:
Next:

driving tips