Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Big Rig

Å kjøre en stor rigg er lik kjøre bil. Du har mer å navigere gjennom trafikken. Fungerer en lastebil er ca konstant tilsyn på det store klyngen av målere og blinde flekker. Synet fra i en stor rigg kan være skremmende, men med praksis blir det lett. Du trenger
Air-trykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

inspisere lastebil for lavt dekktrykk. Inspiser væskenivået. Utfør en walk-around og sørge for at alle lysene fungerer som de skal. Inspisere speil for å gi deg et klart syn på hver side av lastebilen.
2

Inspiser trailer for lavt dekktrykk og arbeidslys. Dobbeltsjekke gladhands å sørge for at de er riktig montert på baksiden av lastebilen. Det vil være en luftledning og en kraftlinje.
3

Plasser Shifter i nøytral stilling. Dersom kjøretøyet har en trykknapp tenning, pass på at nøkkelen vris og trykk på knappen. Hvis ikke, vri nøkkelen til startposisjon.
4

La bilen gå på tomgang for å bygge lufttrykk i luftflasker. Lufttrykket bør nå 120 pounds av press.
5

Trykk på clutchpedalen og bremsepedalen til bakken. Slipp luften brems bryteren på dashbordet. Du vil høre luften utgivelsen som bryteren trykkes.
6

forsiktig engasjere lastebil i andre gir. Prinsippene for å kjøre en manuell girkasse gjelder. Slipper clutchen som du søker på gasspedalen. Din girutveksling er mye mindre, så du må skifte oftere i en lastebil.
7

Sjekk dine speil som du fletter med motgående trafikk siden blindsonene er større. Bruk bredere snu siden du må manøvrere hengeren, samt lastebil.
8

Se og observere dine målere, også. Du kan spore oljetrykk, lufttrykk, drivstoff press og vet hvordan din lastebil kjører fra måleren klynge.
9

Gir opp, og når du kjører ut av tannhjul, kan du bruke dine høyt gir . Hi-lo-bryteren kan vris til øvre posisjon, og du kan starte tilbake i nummer én posisjon. Du vil være syvende giret.
10

Omvendt lastebilen ved å følge trailer. Ved hjelp av speilene og følge din trailer vil hjelpe deg manipulere trailer der det trengs. Ikke rykk i rattet eller slå for hardt, da du øker sjansen for at kjøretøyet sakser tilhengeren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148040.html

Previous:
Next:

driving tips